ISIS executeert drie ontvoerde Assyrische christenen, vraagt losgeld voor de anderen

De terreurgroep laat zich weer van zijn gruwelijkste kant zien.

ISIS heeft weer gruwelijke beelden gepubliceerd. In een nieuwe video die twee weken geleden is gefilmd, is te zien hoe drie ontvoerde Assyrische christenen worden geëxecuteerd. De drie, gekleed in de typerende oranje overalls van ISIS-slachtoffers, lezen hun namen op en vertellen uit welke dorpen ze komen. Dan worden ze door gemaskerde ISIS-strijders vermoord met een kogel in het achterhoofd.

Daarna komen er drie andere christenen in beeld, ook gekleed in oranje overalls. Ze lezen een verklaring voor waarin om losgeld wordt gevraagd voor hun vrijlating.

“Ons lot zal hetzelfde zijn als van hen, als jullie niet de juiste maatregelen voor onze vrijlating treffen.”

Screen Shot 2015-10-09 at 07.56.29

Met die “juiste maatregelen” wordt bedoeld dat de families van de christenen grof geld op tafel moeten leggen om hun geliefden terug te zien. ISIS vraagt $50.000 per persoon.

Assyriërs zijn een religieuze en etnische minderheidsgroep in Syrië en worden gezien als de oorspronkelijke bewoners van het land.  De drie geëxecuteerde christenen kwamen uit dorpjes aan de rivier Khabur. In februari werden hier 253 Assyriërs door ISIS ontvoerd, en inmiddels zijn 45 van hen (voor losgeld) vrijgelaten. Dat betekent dat meer dan tweehonderd christenen uit Khabur nog gevangen zitten in een ISIS-gevangenis. Maar dat is nog niet alles: Begin augustus veroverde ISIS het Assyrische plaatsje Qaryatain, waar nog eens 250 christelijke inwoners door de terreurorganisatie werden ontvoerd.

De video is overigens gemaakt tijdens het offerfeest twee weken geleden, het is niet duidelijk waarom hij nu pas openbaar is gemaakt. Wat wel duidelijk is, is dat ISIS niet van plan is om met hun terreur tegen christenen op te houden. Zolang de extremistische jihadgroep niet wordt gestopt, zijn christenen hun leven niet zeker in Syrië en Irak.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. zomaar

  waarom staan de Europese land grenzen niet open , voor deze christenen ?.

  waarom zie ik hoofdzakelijk alleen maar moslims deze grenzen overstromen !!.

  is er dan toch werkelijk spraken van een islamitische invasie en bezetting , gepromoot door onze linkse samenleving , aan de gang?.

 2. Pimsch

  Volgens de universele verklaring van de rechten van de mens mag religie geen onderscheid vormen.
  Het is politiek niet correct om vervolgde christenen te redden omdat het christenen zijn.
  Met dank aan de heilige VN.

  1. Benignus

   Dat is mevrouw Gielah niet met u eens, beste Pimsch, die bepleitte hier een en andermaal vluchtelingen aan de grens op religieuze overtuiging te selecteren. Een verwerpelijke vorm van discriminatie en goddank in strijd met onze wet en Grondwet.

   1. zomaar

    en of mevrouw Gielah hiermee gelijk heeft !, het blijkt vandaag weer eens in Ankara , waar tijdens een vreedzame demonstratie, tegen de overheersing van de islam , (met al zijn geweld) , een bom ontploft is !!.

    zover ik het bekijk door een soennitische terrorist, of in ieder een zijtak vanuit het soennisme .

    deze tak van de islam moet verre van ons verwijdert blijven , immers zij hangen de wetten van hun ideologie aan , en verwerpen daardoor een democratie , (of zoals blijkt onze westerse dictatuur vanuit links), en de mensenrechten !!.

 3. The Fox

  UN in de vorm van UNESCO is meer bezorgd over het slopen van erfgoed. Zo corrupt is de UN.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.