ISIS executeert drie ontvoerde Assyrische christenen, vraagt losgeld voor de anderen

Geen categorieokt 09 2015, 8:17
De terreurgroep laat zich weer van zijn gruwelijkste kant zien.
ISIS heeft weer gruwelijke beelden gepubliceerd. In een nieuwe video die twee weken geleden is gefilmd, is te zien hoe drie ontvoerde Assyrische christenen worden geëxecuteerd. De drie, gekleed in de typerende oranje overalls van ISIS-slachtoffers, lezen hun namen op en vertellen uit welke dorpen ze komen. Dan worden ze door gemaskerde ISIS-strijders vermoord met een kogel in het achterhoofd.
Daarna komen er drie andere christenen in beeld, ook gekleed in oranje overalls. Ze lezen een verklaring voor waarin om losgeld wordt gevraagd voor hun vrijlating.
"Ons lot zal hetzelfde zijn als van hen, als jullie niet de juiste maatregelen voor onze vrijlating treffen."
Screen Shot 2015-10-09 at 07.56.29
Met die "juiste maatregelen" wordt bedoeld dat de families van de christenen grof geld op tafel moeten leggen om hun geliefden terug te zien. ISIS vraagt $50.000 per persoon.
Assyriërs zijn een religieuze en etnische minderheidsgroep in Syrië en worden gezien als de oorspronkelijke bewoners van het land. De drie geëxecuteerde christenen kwamen uit dorpjes aan de rivier Khabur. In februari werden hier 253 Assyriërs door ISIS ontvoerd, en inmiddels zijn 45 van hen (voor losgeld) vrijgelaten. Dat betekent dat meer dan tweehonderd christenen uit Khabur nog gevangen zitten in een ISIS-gevangenis. Maar dat is nog niet alles: Begin augustus veroverde ISIS het Assyrische plaatsje Qaryatain, waar nog eens 250 christelijke inwoners door de terreurorganisatie werden ontvoerd.
De video is overigens gemaakt tijdens het offerfeest twee weken geleden, het is niet duidelijk waarom hij nu pas openbaar is gemaakt. Wat wel duidelijk is, is dat ISIS niet van plan is om met hun terreur tegen christenen op te houden. Zolang de extremistische jihadgroep niet wordt gestopt, zijn christenen hun leven niet zeker in Syrië en Irak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten