Leraar brengt scholieren elke dag naar huis. Nu krijgt hij de erkenning die hij verdient

Carl Schneider is één van vijf leraren aan zijn school die scholieren elke dag – weer of geen weer – naar huis brengen.

Een foto van een meester die meer doet voor scholieren dan je van hem kunt vragen is viraal gegaan op het Internet – en dan met name op sociale media.

Op 28 september zette Facebook-gebruiker Tabitha Tudy Jones, uit Memphis, een foto online van meester Carl Schneider. Op de foto zie je hoe hij de handjes vasthoudt van enkele van zijn leerlingen. De reden? Hij brengt ze veilig terug naar huis.

Screen Shot 2015-10-06 at 11.19.46

Tabitha schrijft:

“Toen ik terugkwam van het postkantoor zag ik deze meester zijn leerlingen naar huis brengen.  (Achter hem volgde nog een hele riks leerlingen)

“Wow! 

“Een grote duim voor deze leraar, wiens achternaam Schneider is!”

Screen Shot 2015-10-06 at 11.26.41

In de commentsectie onder haar post gaat ze verder:

“Dit hoort niet bij zijn officiële takenpakket. Maar het is zo ongelooflijk lief dat hij dit voor zijn leerlingen doet. Het verwarmde mijn hart toen ik dit zag. Er is echt een hele gemeenschap voor nodig om kinderen goed op te voeden!”

Meneer Schneider is één van vijf docenten aan de lagere school die zich vrijwillig inzetten om leerlingen naar huis te brengen. De 200 leerlingen worden in groepen verdeeld – op basis van hun buurt – waarna ze rustig naar huis wandelen – begeleid door de docent.

Screen Shot 2015-10-06 at 11.27.26

Schneider zelf legt uit aan Fox13 dat hij en zijn collega’s deze tijd gebruiken om een betere band op te bouwen met de leerlingen. “We bespreken het weekend met ze of wat ze die dag op school hebben geleerd.” Op die manier begrijpen de leerlingen niet alleen dat school belangrijk is, maar ook dat hun meesters en juffen zich hun lot echt aantrekken.

Screen Shot 2015-10-06 at 11.28.19

Hoewel hij het erg leuk vindt dat hij nu opeens zoveel positieve aandacht krijgt vindt meester Schneider het ook een beetje verbazingwekkend:

“Dit is gewoon deel van mijn dagelijkse routine, en het is iets waar ik elke dag weer naar uitkijk. Daarom ben ik wat verbaasd over de aandacht die ik opeens krijg. Tegelijkertijd ben ik er ook heel blij mee: mensen zien op deze manier namelijk dat wij leraren echt om onze leerlingen geven.”

Het is wellicht een klein gebaar, maar desalniettemin bijzonder belangrijk. Dit soort zaken zullen de kinderen hun leven lang bijblijven.. en er ongetwijfeld voor zorgen dat zij leraren altijd zullen respecteren én waarderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.