Racist vermoordt twee mensen op Zweedse school

Geen categorieokt 23 2015, 12:00
De man die gisteren twee mensen doodstak op een Zweedse school deed dat uit racistische motieven.
De Zweedse politie zegt dat de man die donderdag twee personen vermoordde op een school in het Zweedse Trollhättan racistische motieven had. Dat bericht Nu.nl. De nieuwswebsite legt uit:

De politie komt tot die conclusie op basis van wat ze hebben gevonden in zijn appartement, hoe hij zich kleedde en hoe hij zijn slachtoffers uitkoos.

De 21-jarige dader werd neergeschoten door de politie en overleed later aan zijn verwondingen. De man stak vier personen neer, van wie er twee de aanval niet overleefden.

Ongelooflijk genoeg deed hij dat met een zwaard, waar maar weer eens uit blijkt dat het verbieden van vuurwapens de maatschappij niet automatisch veiliger maakt.
De ene dode is een mannelijke docent, de andere een 11-jarige scholier. De docent overleed ter plekke, de scholier werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij helaas alsnog overleed.
De moordenaar had niet alleen een zwaard, maar droeg ook nog eens een Star Wars-masker; het masker van Darth Vader, om precies te zijn. Doordat het er zo merkwaardig uitzag dachten docenten en scholieren eerst dat het een grap was. Dat bleek dus allerminst zo te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten