Racist vermoordt twee mensen op Zweedse school

De man die gisteren twee mensen doodstak op een Zweedse school deed dat uit racistische motieven.

De Zweedse politie zegt dat de man die donderdag twee personen vermoordde op een school in het Zweedse Trollhättan racistische motieven had. Dat bericht Nu.nl. De nieuwswebsite legt uit:

De politie komt tot die conclusie op basis van wat ze hebben gevonden in zijn appartement, hoe hij zich kleedde en hoe hij zijn slachtoffers uitkoos.

De 21-jarige dader werd neergeschoten door de politie en overleed later aan zijn verwondingen. De man stak vier personen neer, van wie er twee de aanval niet overleefden.

Ongelooflijk genoeg deed hij dat met een zwaard, waar maar weer eens uit blijkt dat het verbieden van vuurwapens de maatschappij niet automatisch veiliger maakt.

De ene dode is een mannelijke docent, de andere een 11-jarige scholier. De docent overleed ter plekke, de scholier werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij helaas alsnog overleed.

De moordenaar had niet alleen een zwaard, maar droeg ook nog eens een Star Wars-masker; het masker van Darth Vader, om precies te zijn. Doordat het er zo merkwaardig uitzag dachten docenten en scholieren eerst dat het een grap was. Dat bleek dus allerminst zo te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Terzo

  Tja, dit soort excessen krijg je wanneer je demografische veranderingen met allerlei gevolgen zoals ver gaande islamisering door de strot van een heel continent tracht te proppen tegen de wil van een substantieel aandeel van de bewoners van ditzelfde continent.

  Niet fraai, maar het was wel te verwachten, dus politiek, voel je gerust medeverantwoordelijk voor dit incident want dit bent u wel zeker.

  1. Svetlana

   Dus in andere woorden praat Terzo het geweld tegen moslims goed. Mooi dat je zo eerlijk bent

   1. Terzo

    Je moet mij geen woorden in de mond leggen vieze stinkhoer.

   2. Spleen

    Daarin toont Terzo zich een moedig mens: echte Hollandse patriotten van, uiteraard, rechtse inborst, staan hun mannetje wanneer ze door een tsunami van linkse moslims worden overspoeld. Terzo weet dat, als de nood aan de man komt, men pal moet staan voor ras en vaderland.

 2. Daniel

  Terzo heeft weer gelijk. Het moet de schuld van links zijn, dat is toch duidelijk genoeg. Maar nee, de schuld aan een rechtse racist geven, die man is dood en kan zich niet meer verdedigen.

  1. Spleen

   Ik ben het ook met Terzo eens. Rechtse patriotten hebben geen andere keuze dan geweld te gebruiken tegen de tsunami van gelukzoekers die ons overspoelt. De vluchtelingen maakten zich weliswaar nog niet schuldig aan moord en verkrachting maar we weten allemaal dat ze vanuit de islam niet anders kunnen. Dat ze zich zogenaamd netjes gedragen is gewoon een sluwe list. De bedoeling is dat we gaan denken dat het gewoon mensen zijn die geluk zoeken maar we weten wel beter.

   Voorkomen is beter dan genezen en zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Bovendien, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten en de appel valt niet ver van de stam.

   1. Terzo

    http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/UNHCR-Kindmigranten-in-heel-Europa-gedwongen-tot-seks-2707269W/?masterpageid=158493

    Zij doen het hun eigen kinderen nog wel aan, laat staan die van ons, voortaan je wat beter inlezen nar voordat je poep praat.

 3. Pimsch

  Eens met Terzo. De bestuurders van Europa, met uitzondering van Hongarije, hebben dit overspannen klimaat op hun geweten.
  Ik verafschuw zwaarden omdat ze verminken en ontwijden. Het is een wapen dat uitermate goed past bij sadisten en haatdragenden.
  Lees ook dit:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7331099.stm

 4. Wim

  Hoe het ook is je blijft met de poten van kinderen af en ook geweld is uit de boze.
  Al kan ik me indenken dat je in een land als Zweden makkelijk tot racist gemaakt kan worden.Duitsland en Nederland zullen spoedig volgen.Het is goed dat Nederland een Wilders heeft die oproept tot vreedzaam verzet ondanks dat zijn leven dagelijks bedreigd wordt.

 5. Spleen

  Dit soort berichten zijn natuurlijk reuzevervelend. Wat hadden volgens mij duidelijk met elkaar afgesproken dat vluchtelingen bestaan uit extremistisch tuig dat aan de lopende band mensen vermoordt en vrouwen verkracht.
  We horen echter alleen maar van racistisch blank rechts tuig dat moordt en verkracht. Dat is in strijd met de feiten.

  Kunnen we niet een paar vluchtelingen vragen een keer uit de band te springen? We hebben nota bene nog geen enkel geval van verkachting en moord. Dat moet toch beter kunnen?

  1. Gielah

   WE hebben niets afgesproken.

  2. Svetlana

   Ja maar beste Spleen.

   Alle ellende komt altijd van de moslims. Dat weet je toch onderhand mag ik hopen. Breivik was waarschijnlijk ook een socialistische moslim aangezien een gezonde rechtse jongen zoiets NOOIT zou doen, daar zijn ze veel te vredelievend voor.

   Ohja en Hitler was links natuurlijk en waarschijnlijk ook moslim. Eigenlijk hete hij Abdolpha abu Hitlamed 😉

   1. Spleen

    Hitler en Breivik waren ongetwijfeld socialisten, amice, slechtheid komt altijd van links. Als de mensen dat nou toch eens door zouden krijgen dan was deez aard een paradijs!

   2. toetssteen

    @Svetlana
    Ook voor u:

    https://arbeitertum.wordpress.com/2010/10/11/warum-sind-wir-sozialisten/

    Maar wel lezen en als u het Duits niet machtig bent, haalt u hem door de google translater.

 6. Gielah

  Misschien moeten we eens even ophouden met dat dwangmatige alles in links en rechts verdelen.
  Soms voegt dat helemaal niets toe, integendeel.
  Niemand kan onder de conclusie uit, dat MEN (?) besloten heeft van ons werelddeel een dictatuur te maken en dat in het kader daarvan een overspoelen van dit continent met mensen, die uit hele andere culturen vandaan komen en maar al te vaak zelfs de koran volgen, een nuttige zaak is.
  Mensen die géén samenhangend geheel vormen, die elkaar hooguit verdrágen… wat nét zo lang goed gaat als niet een van de groepen gaat drammen, dwingen, demoniseren en erger…..
  of bevoordeeld wordt door overheden en media….
  of als de nieuwkomers boven een bepaald percentage van de bevolking uit gaan komen en dus te groot in aantallen gaan worden….
  zal nooit een gezamenlijke vuist gaan maken naar genoemde dictatuur toe.

  De volksaard breek je af door al wat eeuwenlang folklore en gezellig en vertrouwd was verdacht te gaan maken en op die gebruiken allerlei idiote etiketten te gaan plakken. ( … slavernij… om maar eens iets stoms te noemen).
  Als je de niéuwkomers zo gek kunt krijgen om met een grote waffel die folklore te gaan veroordelen, is succes ( in de vorm van een enorme onderlinge verdeeldheid) bijna verzékerd.

  Maak daarnaast een land óvervol,
  zet alle sociale voorzieningen door die enorme toeloop van niet-voor-zichzelf-zorgenden onderdruk,
  laat alleen de oorspronkelijke bevolking voor zaken als ziektekostenverzekeringen betalen… en maak een enorme stampij als die, bijvoorbeeld door werkloosheid…. die premie niet meer kunnen opbrengen….
  en geef de nieuwkomers alles voor niets,
  en je kunt op onlusten wáchten!

  Iedere samenleving, die zo gemangeld en getreiterd wordt, zal ( of men nu links is of rechts) stuk gaan.
  Dat WILLEN de overheden kennelijk ook… omwille van de zozeer door hen gewenste nieuwe wereldorde zonder vrijheid en kritiek,
  dus iedere geweldsuitbarsting…. van links óf van rechts…. maakt de chaos, die in het belang van de plannen van de politiek is, alleen maar groter.

  Iedere samenleving kent een flink aantal zwakbegaafden, labielen, egotrippers, hysterici, puur slechte mensen, misleide menselijke pionnen, godsdienstwaanzinnigen, raddraaiers en aan geweld verslingerden.
  In tijden, dat hele samenlevingen ónverantwoordelijk onder druk worden gezet, zie je dát soort mensen rare dingen gaan doen.
  Als een zee of een meer erg woest is, brengen de golven daarvan ook een hoop smeerboel en prut en blubber naar boven.
  Wat nu in Europa over ons heen gebracht wordt, bewúst over ons heen gebracht wordt… laat een hoop menselijke drek naar de oppervlakte komen…. mét de misdaden, die deze drekfiguren niet in zichzelf beheersen, maar graag de vrije loop laten… elk alibi om zichzelf uit te leven is hen welkom!

  Vergeet daarom even links of rechts.
  Door wat er nu in onze landen gebeurt… en nog gebeuren gaat… zal er meer aan negatiefs gaan gebeuren dan we hiervoor hebben meegemaakt.
  De overheden weten precies hóe ze dat negatieve-in-mensen naar boven kunnen laten komen.
  Ze wisten op welke knopjes ze daarvoor moesten drukken… en ze hébben daarop gedrukt…. en nu kunnen ze comfortabel achterover leunen, tut-tut en ho-ho mompelen, verwijtende opmerkingen maken over ‘de toon’, politici die met al dat negatieve NIETS te maken hebben daar héérlijk de schuld van gaan geven en toezien hoe de samenleving in een jungle verandert.

  Tot het te erg wordt… en ze een strakker regime… of een keiharde leider… als het enige recept kunnen presenteren.

  Dit misleiden of manipuleren van een volk brengt slechte mensen uit linkse én rechtse kringen tot gewelddadigheid… en soms zelfs mensen die geen donder van politiek snappen.

  1. Spleen

   U maakt het te ingewikkeld. Tuig is altijd links, ook als ze zichzelf rechts noemen. Zoals u weet was Adolf Hitler ook links, net zoals Stalin, Mussolini, Wilders en Breivik, om een paar linkse schurken te noemen.
   Links is slecht en rechts is goed. Het is eenvoudiger dan u denkt.

   1. toetssteen

    @Spleen
    En blijkbaar heeft u het na de weet ik hoeveelste maal nog niet gelezen:

    https://arbeitertum.wordpress.com/2010/10/11/warum-sind-wir-sozialisten/

    Mja, dat klinkt echt zo Ayn Rand, Schopenhauer en Hayek.

  2. toetssteen

   @Gielah
   Mensen met een vrije liberale geest hebben werkelijk een enorme hekel aan het Leninistisch /Marxistisch denken. Waarom dat naar rechts is geramde? beats me.

   Vanavond mooi gesprek met mijn schoondochter; tussen zalm en mie, ze snapt niet dat in Nederland niet gewoon grenzen worden gesteld. Een multi samenleving, fine, you’ve to accept. If not, move it!
   Multi kan heel goed, maar niet met die rooie dwaasheid voor ogen.

 7. Svetlana

  Gelukkig hebben wij genoeg van deze vredelievende rechtse racisten die compenseren voor dat gewelddadige import tuig dan hier binnenstroomt en hun kroost. 🙂

  1. toetssteen

   @Svetlana
   Het valt wel wat tegen hè om onder te worden gedompeld in de wereld waar men zaken leest.

   https://www.groene.nl/artikel/we-gaan-het-land-zuiveren

   Veel leesplezier dame en natuurlijk alle andere belangstellenden. Artikel is must read van Betsy Udink.

 8. Terzo

  Maar volgens Spleen Hutten(stein) komt alle gevaar van rechts…..

 9. Ali Yas

  De hakpartij van deze nazi is fantastisch nieuws voor hen die het verzet tegen de ongecontroleerde massa-immigratie willen breken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.