Russisch passagiersvliegtuig stort neer in Egypte: vermoedelijk 224 doden

In de Egyptische Sinaï-woestijn is een lijnvliegtuig van de Russische maatschappij Kogalimavia.

Bij het plaatsje Arish in de Sinaï-woestijn van Egypte is eerder vandaag een Russisch passagiersvliegtuig van het type Airbus A321 neergestort. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk, maar wel maakten de Egyptische autoriteiten bekend dat de kans klein is dat ook maar iemand van de 224 inzittenden het neerstorten heeft overleefd. Het toestel zou volledig zijn verwoest, maar de Egyptische regering sluit uit dat het om een aanslag gaat.

In het vliegtuig zaten voornamelijk Russiche toeristen die terugkeerden van een vakantie in Afrika. De vlucht was op weg naar Sint Petersburg.

Hoe de crash zo kon gebeuren weet nog niemand:

Mogelijk is het vliegtuig neergestort vanwege een technisch mankement. Bronnen in Caïro verklaarden tegenover Russische media dat de piloot toestemming vroeg voor een landing. Kort daarop verdween de Airbus van de radar. Ook melden bronnen dat bemanningsleden van het vliegtuig vorige week al klaagden over problemen met de vliegtuigmotor.

Het neerstorten van het toestel is een zware slag voor zowel Rusland als Egypte. Niet alleen omdat er veel Russen om het leven zijn gekomen, maar ook omdat sinds de val van Mubarak het toerisme in het Noord-Afrikaanse land een flinke tik heeft gekregen waarvan het nog altijd niet hersteld is. Ook niet nu het relatief rustig is sinds generaal al-Sisi de macht gegrepen heeft. Het neerstorten van het vliegtuig kan het toerisme opnieuw een behoorlijke knauw geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. toetssteen

  Ik hoorde dat IS de aanslag heeft opgeëist. Ik hoop niet dat het waar is, want de Russische wraak zal enorm zijn.
  Anyway, RIP voor de crew en de passagiers.

  1. Svetlana

   Ja toetssteen, hier heb je gelijk in. Mocht ISIS daadwerkelijk achter deze aanslag zitten, dan doen ze er verstandig aan om hun mond hierover te houden. Dit zal namelijk hun bestaansrecht kunnen kosten. Ach ja, dat het hier om achterlijke dwaalichten handelt wisten we al

   1. toetssteen

    @Svetlana
    U heeft duidelijk geen enkele compassie met de doden. Triest.
    Ik huil met de mensen die hun kinderen, broers, dochters enzovoort missen. Ja en ik weet ook wel dat er meer doden elke dag op de snelweg vallen, maar dit is bam, all together en je kunt er niets aan doen.
    Nogmaals mijn medeleven voor de nabestaanden.

    1. Svetlana

     Hoe kom jij tot deze heel opmerkelijke conclusie?

    2. Svetlana

     Hoe kom jij tot deze heel opmerkelijke conclusie?

     Ga jij maar krokodillentranen zitten huilen. Daar zullen de slachtoffers echt veel aan hebben

 2. Lieftinck

  Ik heb net een filmpje gezien van ISIS waaruit blijkt dat het vliegtuig plots in brand staat, dat lijkt niet op een technisch mankement. DAt autoriteiten zeggen dat het wel om een mankement gaat zegt mij niet zoveel. Nog niet lang geleden moest een onderzoek aantonen of Els Borst door een ongeluk om het leven gekomen was of niet. Het zou namelijk niet duidelijk zijn. Op een gegeven moment ging het om verdachte omstandigheden, misschien was ze niet door een val om het leven gekomen. Later hoor je dat ze tientallen messteken had en dat wij dus met zijn allen waren voorgelogen door de autoriteiten, net zoals nu met de migrantencrisis.

  Ik sluit een aanslag daarom niet uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.