Steeds meer Nederlandse ondernemers beheren klantcontacten online

Online klantrelatiebeheer wordt steeds populairder bij ondernemers

Het internet wordt steeds belangrijker voor Nederlandse ondernemingen. Dat geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor het MKB en ZZP’ers. De meeste mensen denken bij de combinatie ondernemen en internet vooral aan een mooie website voor hun bedrijf, of een webshop. Maar dit zijn absoluut niet de enige manieren om het internet positief in te zetten voor een bedrijf. De nieuwste trend voor ondernemers is namelijk online klantrelatiebeheer, oftewel Customer Relationship Management (CRM). De meest innovatieve speler op dit gebied in Nederland is PerfectView, waar op dit moment al 3.500 ondernemingen, instanties en organisaties van gebruikmaken.

Met PerfectView wordt het onderhouden van contact met klanten veel gemakkelijker. Gegevens van klanten worden online in de cloud opgeslagen, waardoor zowel vanaf de computer als vanaf de smartphone of tablet gemakkelijk te vinden zijn. Het is dus niet langer nodig om te werken met allerlei verschillende excel-sheets, en mocht de bedrijfscomputer het begeven dan zijn de klantgegevens nog gewoon toegankelijk.

Online CRM van PerfectView maakt het mogelijk om voorkeuren van klanten effectief bij te houden, waardoor het contact met de klant direct een stuk persoonlijker wordt. Ook ondernemingen met een groot klantenbestand kunnen de klant dus op een geschikte, individuele manier benaderen. Bovendien kan veel beter dan voorheen worden bijgehouden wat het effect is van marketingcampagnes van een onderneming of organisatie, en is het eenvoudiger om een geschikte doelgroep te selecteren voor bijvoorbeeld een e-mailcampagne.

Online CRM is de toekomst voor klantrelatiebeheer. Overigens maken niet alleen ondernemers hiervan gebruik, ook non-profitorganisaties zien de voordelen van CRM in als het gaat om het onderhouden van contacten met leden of donateurs. Juist omdat het gebruik van online CRM bijna elk bedrijf of organisatie ten goede kan komen, biedt PerfectView de kans om op laagdrempelige wijze met de software aan de slag te gaan. Er geldt een vast maandelijks tarief zonder verborgen kosten, de diensten zijn in meerdere talen verkrijgbaar en doen het bovendien zowel op Apple-computers als PC’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.