Trump blijft de populairste kandidaat in de Republikeinse presidentsrace. Met Bush gaat het echter minder goed…

Donald Trump blijft onverminderd goed scoren in de peilingen. Veel Republikeinen lijken een uiteindelijke nominatie van de vastgoedbaas steeds waarschijnlijker te vinden.

Veel commentatoren hadden verwacht dat na de zomer Donald Trump snel weer zou wegzakken in de peilingen voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen. Maar nu dat niet gebeurt, heroverwegen velen hun standpunt. Dat Trump uiteindelijk wel eens degene zou kunnen zijn die het tegen Hillary opneemt, is een gedachte die steeds meer voeten aan de grond krijgt:

Eighty-one percent of Republican insiders say the likelihood that Trump becomes their party’s nominee is more today than it was a month ago, and 79 percent of Democrats said the same. That’s according to the POLITICO Caucus, our weekly bipartisan survey of top strategists, operatives and activists in the early-voting states of Iowa, New Hampshire, South Carolina and Nevada.

Veel Republikeinen zeggen er desalniettemin van te gruwen, maar desalnettemin Trumps kansen toch te zien toenemen. Velen hadden verwacht dat de reality-baas snel zou instorten na ‘silly summer season’, zoals de zomer voor de primary-verkiezingen wel eens gekscherend genoemd worden. Dat zich dat niet heeft voorgedaan zorgt bij vele campagnestrategen voor grote vraagtekens:

“Numbers are numbers and you have to give them credence. I remain skeptical that he has the ability to turn people out, come primary day, but I [have] been wrong about this campaign every step of the way so far.”

Voor wie al die hoge verwachtingen inmiddels niet (meer) opgaan, is kandidaat Jeb Bush. Voordat Trump een favoriet werd, leek Bush met de nominatie aan te haal te kunnen gaan, maar inmiddels staat de voormalig gouverneur van Florida op de vijfde of zesde plaats in veel peilingen. En dus worden er zware maatregelen getroffen:

Bush’s campaign will cut payroll costs by 40% beginning this week, slashing staff salaries and eliminating positions at the campaign’s headquarters in Miami, top aides wrote in a memo. Many of those positions will be shifted at lower salaries to the early voting states and stated with signature requirements for ballot access, but an as-yet-to-be-determined number of campaign staffers will be let go, the campaign said.

Vaak luiden dit soort grote reorganisaties het einde in van een kandidatuur. Of dat lot ook Bushs gooi naar het Witte Huis treft, blijft nog even afwachten.

Niet alleen Trump doet het goed: ook Ben Carson (22%) en Marco Rubio (10%) komen aardig mee, zo blijkt uit een recente peiling van ABC News. In andere peilingen weet ook de Texaanse senator Ted Cruz een plekje in de top drie te veroveren. De rest – waaronder dus ook Jeb Bush – heeft allemaal minder dan 10% steun in de peilingen en komt er nauwelijks nog aan te pas.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Nicky

  En zoals ik vanaf de eerste uren vertrouwde op Wilders die het enige echte antwoord had tbv NL, zoiets heb ik hier ook gezegd in de eerste uren van Trump. Donald voor een gezonder USA!
  Voor minder linkse zeverds en ‘dialogiserend’ met de Islam, voor duidelijke terugzetting van illegalen, enz!

 2. Nicky

  En zoals ik vanaf de eerste uren – nu als oud ontwerper van Dutch Design – NIET vertrouwde op jouw ‘opgewaardeerde’ (NOT) layout, letterkeuze, kleurgebruik, enz. beste Tim, is deze shit ook echt geen vooruitgang.

  Ik kom hier nauwelijks meer – w.s. velen met mij – en dat is de énige reden!

  Ook het scrollen, de koeie grote onderkastletters voor de headlines (ipv de condensed kapitalen die veel minder ruimte in beslag namen, net zongoed leesbaar waren, meer aansluitend op de identiteitslijn).
  Maar je houdt mss rekening met de vergrijzing in NL… en je zegt vast, ja maar dat is alles ‘persoonlijk’. Is ook wel een beetje waar,nmaar er zijn gewoon regels, en design moet allereesrt functioneren!

  Jammer van DDS!!!!! Ga svp TERUg naar waar je vandaan kwam. Dit werkt gewoon niet echt!

 3. Gielah

  Ik vind Donald Tromp een wonderlijke man… een beetje een ongeleid projectiel en als persoonlijke vriend zou hij, denk ik, niet in aanmerking komen voor mij.
  Al dat ego!
  Het spat eraf!

  Desondanks zegt hij als énige presidentskandidaat soms dingen, waarvan ik de waarheid absoluut niet ontkennen kan.
  Ik ga niet mee jammeren met degenen, die klagen dat hij zo gróf is.
  Dat is een non/argument.
  In een wereld vol valsheid, eigenbelang en schreeuwend onrecht is helder en scherp en kort zijn ( zónder die vervloekte nuanceringen van met name de onrechtplegers…) een nauwelijks te onderschatten góed.
  De waarheid kán kort en helder zijn!
  De waarheid is altijd eenvoudig.
  Juist bij veel bijzinnen en gedraai en móóie formuleringen komen wij op het terrein van de leugen, doorgaans.

  Laten we zeggen dat die Trump een opgeblazen kikker is, maar dan wél een die bereid is de waarheid te herkennen én te zeggen…
  iemand die geen water bij de wijn doet.

  Dan is hij wat mij aangaat toch, mét al die nadelen, een bétere kandidaat dan zijn gladdere en wellicht meer onbetrouwbare collega’s en medekandidaten.

  En tenslotte: wij allen hebben geleerd dat we héél erg uit moeten kijken voor mensen, die het altijd maar over de vórm en over de tóón hebben.
  Voor hén moet je oppassen!
  Het gaat niet om de buitenkant.
  Het gaat om de binnenkant, om de kern, om wat recht is, om de waarheid…. in wélke vorm die zich ook presenteert.

  1. toetssteen

   @Gielah
   Trump heeft geen sponsors nodig, is een selfmade man, heeft de miljarden zelf verdiend…., ik mag dat wel. Hij is geen diplomaat, mag ik ook wel.
   Hillary, in de USA wordt ze door een vrij grote groep Killary genoemd, en terecht.

   Nu hopen dat de Amerikanen zich niet opnieuw zand in de ogen laten strooien. (mijn eigen favoriet is overigens Rand Paul, maar hij mist dat wat zijn pa wel heeft.)

   1. Svetlana

    Wat bent je toch een ongelooflijke SEKSIST, Toetssteen. Denk je soms dat een vrouw niet in staat is om een goede president te kunnen zijn?

    Niet dat ik een fan ben van Hillary ofzo maar als vrouw heb ik het recht om kritiek op haar te uiten. Jij zou je beter kunnen focussen op alle mannen die wanbeleid voeren (en dat zijn er veel)

    1. toetssteen

     @Svetlana
     Seksist? Ga uw mond spoelen rare mevrouw!
     Denkt u dat stel dat ik in de US zou mogen stemmen op Hillary die hier haar goedkeuring aan heeft gehecht en er supertrots op was:

     http://www.informationclearinghouse.info/article29508.htm

     De restvan uw betoog is te dom om los te lopen. Ik zou als man geen commentaar mogen hebben op een vrouw in een bepaalde positie die ik niet geschikt acht? Grote genade als ik in het bedrijfsleven op die wijze mensen had aangenomen of afgewezen waren mijn dagen snel geteld geweest!

  2. Svetlana

   “Ik vind Donald Tromp een wonderlijke man”

   En dat terwijl u niet eens instaat bent om zijn naam juist te spellen 😀

   1. toetssteen

    @Svetlana
    Weet u wat een controle doet met uw werk? Nou dat waar ik me soms blind aan erger. Maar ja dit is de computer van mijn zoon dus ik accepteer die controle ofschoon ik er soms rooie vlekken van krijg. Ik ben al tikkeltje dyslectisch, maar dit is de overtreffende trap.

 4. Svetlana

  Donald Trump is een lelijke varken, een hatelijk stuk ongedierte die het niet waardig is om de stront van mijn reet af te vegen. Dat mens is een VROUWENHATER!!! Een minderwaardige seksist. Geen vrouw die goed bij snik is zou ooit op deze lelijke dikke vetzeug kunnen stemmen

  1. toetssteen

   @Svetlana
   Niet te geloven zeg! Ik mag hopen dat de moderatie nu werkelijk ingrijpt!

  2. Gielah

   Goed hoor, arme meid.
   Gooi het er maar uit.

   1. toetssteen

    @Gielah
    Er zijn veel betere foto’s van Trump, maar blijkbaar is het leuk om de meest bizarre foto keer op keer te plaatsen. Zijn c.v. overziend heeft de man genoeg in de mars, en hoe hij eigenhandig de boel in voor en tegenslag op heeft gebouwd dwingt bewondering af.

  3. Ali Yas

   De aankomende tijd is er meer behoefte aan (echte) mannen dan aan vrouwen (sorry Svetlana).

 5. Nicky

  Oja als ik toch weer – een keertje dan – iets over de DDS vorgeving mocht gezegd hebben, als professioneel en ervaringsdeskundige.

  Nu even dit nog als enge komplotdenker:
  waarom die rottige irritante UNESCO advertentie steeds?

  Het onafhankelijke Gatestone Intituut zegt o.a. dit over die linkse, WNO Bilderbergklup:
  “In a grotesque rewrite of history, UNESCO declared that two Jewish holy sites, Rachel’s Tomb and the Cave of the Patriarchs, were Muslim holy sites.”

  Slechter en leugenachtiger kan je het niet meer hebben!

 6. Seneca

  Dit bericht doet veel nationaal socialistische denkers – waaronder onze lichtekooi uit Rusland – verbleken! Misschien heel misschien keert het gezonde verstand, dat ooit in de VS gemeengoed was, terug. Dan wordt aan de oorlogsretoriek en de acties om ‘democratie’ te brengen in landen die dat niet willen of kunnen verdragen, een halt toegeroepen. Dan heel misschien worden de verhoudingen tussen VS/Europa en Rusland/China genormaliseerd. De laatste jaren onder het nazi bewind van Obama waren voor zowel de VS en de rest van de wereld een regelrechte catastrophe.

  1. toetssteen

   Seneca
   Het gaat om de economie! Dat is waarom al deze gruwelijke zaken gebeuren! De VS is failliet en dat is al tijden zo. Dat was de reden voor WOII en ze zullen zonder mankeren WOIII lanceren.

   http://curiales.nl/2015/10/21/vluchtelingen-europa-vn/

   Hoe lang kunnen ze daarna vooruit? Ach in een begin lag de aarde woest en ledig…., maar blijkbaar niet helemaal en dan kunnen de mensen opnieuw beginnen en zullen dezelfde fouten opnieuw maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.