Zijn hond is drie weken weg. Hij zoekt zich kapot, maar geen geluk. Dan gebeurt er iets geweldigs

Geen categorieokt 23 2015, 11:00
Een bijna blinde 12-jarige hond is veilig en in relatief goede gezondheid terug gekomen naar huis nadat hij drie weken verdwaald was in de wildernis.
"Ik houd van mijn hond," zegt baasje Logan Lynn. "Er zijn altijd enkele huisdieren waar je meer van houdt dan van andere huisdieren. Boris [red.: zo heet de hond] staat bovenaan mijn lijst."
Logan heeft Boris al sinds de hond - een kruising tussen een labrador en een boxer - een puppy was. Hij gaat nergens heen zonder zijn beste vriend; behalve naar zijn werk.
In september was Logan aan het kamperen met enkele vrienden toen Boris opeens ergens van schrok en wegrende. Logan bleef vervolgens achter op de kampeerplek, en zocht continu naar Boris, tot hij gedwongen was om terug te gaan naar huis omdat hij weer aan het werk moest.

"Ik bleef anderhalve dag extra kamperen, maar hij kwam niet terug."

Logans zus, Nona, zegt dat haar broer en de rest van het gezin ontzettend verdrietig waren dat Boris niet gevonden werd. Toch gaven ze niet op. Ze waren er namelijk vanuit dat de steeds grijzer wordende oude hond nog ergens rondliep - hij was, dat wisten ze zeker, nog in leven, en ze zouden er alles aan doen om hem naar huis te brengen.
Screen Shot 2015-10-23 at 10.30.29
Daarom nam de familie contact op met een organisatie die zich inzet voor dieren, de lokale politie, en hingen de Lynns overal posters op van hun geliefde hond. Ook posten ze foto's van Boris in allerlei Facebook-groepen.
Ze hoopten dat deze strategie effectief zou blijken te zijn. En ja hoor: al snel kregen ze berichten van mensen die zeiden dat ze Boris gezien hadden. Logan pakte zijn boeltje bij elkaar en trok de natuur weer in. Hij bleef daar maar liefst 10 dagen lang - hij leefde uit zijn minibus.
Toen, na 18 dagen zoeken, zag Logan pootafdrukken van een hond. Hij volgde ze, liep door de natuur, en zag Boris opeens naast een meer staan. Hoewel Boris blij was om zijn baasje te zien was hij erg schrikkerig. Daarom moest Logan hem lokken met zijn favoriete snack.
Het meest opmerkelijke aan dit verhaal? Hoewel Boris een kilo of zeven was afgevallen was hij verder blakend gezond.
Logans zus Nona heeft een boodschap voor andere mensen die hun favoriete huisdier kwijtraken:

"Geef de moed nooit op. Het is ongelooflijk om te zien hoe de wil om te leven een huisdier in staat stelt om lang te overleven in de wildernis, en de liefde die huisdieren en mensen voor elkaar voelen kan ervoor zorgen dat ze uiteindelijk toch weer herenigd worden.

Zo is het maar net.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten