Aanslagplegers Mali waren op zoek naar personeel Air France

De terroristen die afgelopen vrijdag vrijdag een hotel in Mali bestormden hadden het gemunt op personeel van Air France. De terroristen dachten dat dit personeel een layover had in het hotel. Bij aankomst in het hotel wilden ze weten van de werknemers waar de Air France medewerkers waren.

Dat zegt het personeel van het Radisson Blu hotel in Bamako, aldus Elsevier.

Volgens hotelmedewerker Kasim Haidara vroegen de terroristenaan zijn collega Moussa Tiema-Konate op welke verdieping de bemanning van Air France zich bevond.

De medewerker stuurde de gewapende mannen opzettelijk naar de verkeerde verdieping.

De held moest deze onjuiste informatie met zijn leven bekopen. Toen de terroristen erachter kwamen dat hij gelogen had kwamen ze terug… waarna ze hem doodschoten. Gelukkig konden de terroristen de Air France-medewerkers daarna niet vinden. Zij ontsnapten dus met hun leven.

Helaas vonden de terroristen wel medewerkers van de Russische vliegtuigmaatschappij Volga-Dnepr. Zes Russen werden vermoord.

Personeel van Turkish Airlines en Air France wisten wel te ontkomen.

Het zijn bijzonder moeilijke tijden om Frans te zijn. Eerst was er de aanval in Parijs, en nu weten we dus dat de terroristen van Mali het óók op Fransen hadden voorzien. Godzijdank wist het Air France-personeel te ontkomen, maar dat maakt het niet minder zorgwekkend en beangstigend voor mensen met de Franse nationaliteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. V.K.

    -Dat er Russen op Mali vliegen, dat snap ik, Russen zitten namelijk overal.
    -Dat er Fransen op op Mali vliegen, dat snap ik, er wonen veel Malinezen in Frankrijk.
    -Dat er Turken op Mali vliegen, daar kan ik zo snel niet de logica van ontdekken, Mali is bij mijn weten dan ook geen favoriete vakantiebestemming van de Turk Mohammed-modaal zoals bij mijn weten Turkije nou ook niet bekend staat als favoriet vakantie land van de Malinees.

  2. toetssteen

    Als het helden zouden zijn, waren ze een bezoekje gaan brengen aan de Franse strijdkrachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.