Arie Slob van de ChristenUnie vertrekt. Gert Jan Segers volgt hem op

Arie Slob, die nu al vier jaar lang de fractieleider is van de ChristenUnie, vertelt vandaag in een gesprek met het ND dat hij aan een carriere buiten de politiek begint. De christelijke politicus wordt directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO).

Slob zegt dat het besluit om op te stappen helemaal bij zichzelf vandaan komt. Zijn reactie was volgens De Telegraaf dan ook redelijk emotioneel toen hij zijn besluit bekendmaakte. Slob zelf zegt daar het volgende over:

“Als je jarenlang zo intensief samenwerkt, ga je je aan elkaar verbonden voelen. Iedereen heeft nagedacht over mijn opvolging, en daarin zijn mensen naar elkaar toegegroeid.”

Slob heeft de ChristenUnie de afgelopen jaren op degelijke, hoewel niet sprankelende wijze geleid. De partij heeft haar zetels vast weten te houden, en heeft actie meegewerkt aan het in stand houden van het kabinet. Geen wonder dus dat zowel Mark Rutte als Alexander Pechtold (de belangrijkste officieuze gedoger van het kabinet) vandaag meteen lieten weten geschokt te zijn door het nieuws. Ook wensen ze Slob het beste in de rest van zijn carriere.

Foto: Anne Paul Roukema (bron: Wikimedia Commons). Arie Slob wordt opgevolgd door Gert Jan Segers
Foto: Anne Paul Roukema (bron: Wikimedia Commons). Arie Slob wordt opgevolgd door Gert Jan Segers

Slob wordt opgevolgd door Gert Jan Segers. Hoewel hij de Tweede Kamer pas op 1 december verlaat is Segers vanaf nu al de nieuwe fractieleider. Slob zegt daar het volgende over:

“Ik denk dat de partij er klaar voor is; ik heb er hard aan gewerkt dat er mensen zijn die het over kunnen nemen.”

Hoewel de ChristenUnie bekendstaat als een wat linksige christelijke partij heeft Segers juist een wat rechtser imago. Net als Slob staat hij echter ook bekend als een pragmatist.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. halo1

  Blij toe.. hij heeft NL een groot aantal veel geld kostende “”klanten” bezorgd….

 2. Ni28

  Slob was er een van die dit ramp kabinet mogelijk maakte. Zijn opvolger zal niet anders zijn. Onbetrouwbare christenpartijen alleen met eigen gewin bezig.

 3. Svetlana

  En natuurlijk zoals altijd staat aan het einde van de tunnel en mooi geldverdienende cariere te wachten

  1. Daniel

   Als je wilt werken, Svetlana, is er altijd werk. Ook voor jou is er werk.
   Fijn hè.

   Werken geeft je een identiteit en voldoening

   Dankzij hun werk kunnen mensen zich ontwikkelen en hebben ze het gevoel ‘ergens bij te horen’ en nuttig te zijn. Werken is dikwijls een manier om onze identiteit vorm te geven.
   Zet ‘m op Svetlana!

 4. zomaar

  ach ik denk dat hij nu thuis blijft , om de in huis genomen gelukszoekers te verwennen .

  en natuurlijk in de gaten te houden , dat hij vooraf in kan grijpen als een van hen zijn vrouw of dochters wil betreden .

  dus is het voor Slop nu onbegonnen werk om zijn functie in de tweede kamer erbij te blijven doen , ja, ja je moet iets over hebben voor de opvang van de gelukszoeker als christelijke mens .

 5. Daniel

  Met Arie Slob nemen we afscheid van een integere en toegankelijke politicus die steeds in dienst van het volk zijn werk gedaan heeft. Arie Slob is geen man van grote woorden, spectaculaire uitspraken, maar Arie Slob is een fatsoenlijk mens.
  Arie Slob is een goede fractievoorzitter van een fatsoenlijke partij.
  Niet mijn partij, ik ben voor de partij van Geert Wilders die wel van een stevige uitspraak houdt:

  „Dat vrouwen onherkenbaar als zombies over straat gaan, is een belediging voor iedereen die gelooft in gelijke rechten.”

  „Ik zaai geen haat, dat doet de Koran. Het is een fascistisch boek. Dit is geen boek dat we hier moeten hebben. Misschien als je al die foute verzen eruit haalt, maar dan blijft er weinig over; dan is de Koran net zo dik als de Donald Duck.”

  ze zijn niet gekomen om te integreren, maar om de boel hier over te nemen, om ons te onderwerpen.”

  „De demografische samenstelling van de bevolking is het grootste probleem van Nederland. Ik heb het over wat er naar Nederland komt en wat zich hier voortplant.”

  „Je kan intolerantie alleen met intolerantie beantwoorden, het is niet anders […] als je niet wilt dat je zelf wordt opgegeten, zal je toch de ander moeten opeten.”

  „Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.”

  „We verkopen ons land aan de duivel die Mohammed heet, en niemand doet er iets aan.”

  Wilders: „En de derde vraag is…en ik mag het eigenlijk niet zeggen, want er wordt aangifte tegen je gedaan, en misschien zijn er zelfs D66-officieren die het een proces aandoen. Maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. We hebben niets gezegd wat niet mag. Niets gezegd wat niet klopt. Dus ik vraag aan jullie. Willen jullie, in deze stad en in Nederland, meer of minder Marokkanen?””
  Publiek: „Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder! Minder!”Wilders: „Nou. Dan gaan we dat regelen.”

  Duidelijke taal die iedereen goed kan verstaan.
  Ik gun Arie een fijne tijd bij het Historisch Centrum Overijssel.

  1. Spleen

   Zeer juist, Daniel, die Slobberdewop is een integere en fatsoenlijke politicus maar daar schieten we in tijden van oorlog niets mee op. We zijn in een bittere strijd gewikkeld met islamitische vluchtelingen en in die Totale Oorlog is er nood aan een echte Leider zoals Geert Wilders die ons oproept de vluchtelingen op te jagen, ze de stuipen op het lijf te jagen in hun asielbunkers en de grenzen hermetisch te sluiten zodat onze economie uit het dal kan klimmen.

   Genoeg is genoeg!

  2. toetssteen

   @Daniel
   Knap hoor, eerst het kopje kopiëren en dan een stukje wiki quotes. Ach u krijgt applaus van Spleen en een kinderhand is gauw gevuld nietwaar….?

 6. J.C.

  Als Arie Slob de Overijsselse Geschiedenis net zo goed “helpt” als het Nederlandse volk (met z’n steun aan Rutte I en II), dan zijn ze mooi klaar daar…….

  Verder zal ik het niet hebben over dertig zilverlingen en ratten die het zinkende schip verlaten, omdat ik denk dat Arie Slob het wel goedbedoeld heeft, maar zich heeft laten verleiden door de verkeerde machten (eigenlijk reden waarom ik het wel zou moeten hebben over 30 zilverlingen, maar er is m.i. een verschil tussen kwaadaardig en naïef, vandaar. Je kunt wel zeggen: had hij maar voldoende op de God van Israël vertrouwd, kan overigens nog, want zelfs de ergste zondaar kan iedere dag besluiten Jezus Christus in z’n hart toe te laten. Voor de grapjassen onder ons niet iedere dag opnieuw, ofwel zodra je besloten hebt Jezus in je hart toe te laten, is het niet de bedoeling dat je daarna nog zondigt………maar toegegeven de macht van Satan is sterk en de verleidingen groot: macht, geld, seks, en alle andere verleidingen).

 7. toetssteen

  Kunduz Arie vindt dat hij wel genoeg zijn ‘verantwoording’ heeft genomen. Tja, er komen zeker vervroegde verkiezingen aan dat Slob zich indekt en Segers met de gebakken peren laat zitten.

 8. Impon de Rabilia

  Een nietszeggend bericht over een nietszeggende figuur.

 9. Gielah

  De hele CU is véél te weinig ongerust over de islam en haar opmars.
  ‘Wij zien de islam als een uitdaging’, is een veelgehoorde opmerking in CU-kringen.
  Hoezo een uitdaging?
  Denkt dit clubje, veelal afkomstig uit Vrijgemaakt Gereformeerde kringen hier te lande, met het Nederlands Dagblad als lijfblad, soms de islam te kunnen veránderen en/of van haar wereldveroverings-idealen af te brengen?

  Zodra de CU deze coalitie besloot de gaan steunen… en eigenlijk ook al enige tijd ervoor…
  kwam er een zekere tróts over haar vertegenwoordigers: zij hoorden ‘er’ nu ook bij!
  Datzelfde zien we… wel iets minder, maar toch óók…. bij de SGP.
  Niet langer in het verdomhoekje van ‘die domme wereldvreemde christenen’…. maar eindelijk eens gewaardéérd… want zij stéunden het kabinetsbeleid toch maar… !
  Kijk… dat deed hen goed.

  Intussen verstomde het getuigenis binnen beide partijen helemaal!
  Nergens een dapper NEE meer te horen.
  Weliswaar liet van der Staaij een maand of wat terug aan de Tweede Kamer, op een debat-avond, een mooie uitvoering van ‘Amazing Grace’ horen…. ( ja hoor, wij zijn nog steeds christelijk…),
  maar dat heel Europa en ook Nederland nu onder de voet gelopen gaat worden door de islam, die nóch van Joden, nóch van christenen, gecharmeerd is ( het eufemisme van de eeuw…) dat leek hen binnen die partijen nauwelijks te raken.
  Zelfs mompelden ze af en toe iets over ‘respect voor het geloof’ van moslims.
  Geloof?
  Hoezo geloof?
  Hadden ze indertijd soms ook respect voor ‘het geloof’ van de satanskerk?
  En toch zal de islam ons volk heel wat grotere gevaren brengen dan die ( inderdaad griezelige en verwerpelijke) satanskerk ooit deed, want de islam is een heel wat grotere en meer machtige afdeling van de wereldwijde satanskerk!
  Maar de heren van CU en SGP bléven beleefd glimlachen, volmaakt onbelangrijke onderwerpjes bespreken in zaaltjes in de provincie en gooiden nergens ook maar één knuppel in een hoenderhok.

  Gert-Jan Segers hebben mijn man en ik meer dan eens aangehoord op ( pro-Israël-)bijeenkomsten.
  Een aardige man, zonder meer.
  Of hij de islam harder dan Slób zal gaan aanpakken, is overigens maar zéér de vraag…. want ook hij heeft een neiging om érg veel…. té veel, ben ik bang…. te begrijpen van deze ideologie, die toch echt onze vrijheid ondersteboven begeert te halen.

  1. Spleen

   U heeft volledig gelijk Gielah, christenen dienen de Heilige Strijd te voeren tegen de heidenen en afgodendienaars. De Bijbel is daar volledig helder over: oog om oog en tand om tand: als we bereid zijn het goddeloze tuig met wortel en tak uit te roeien is de Heere zelfs bereid de zon even stil te zetten. (Jozua 10 : 12). Meer hoeven we niet te zeggen; onze God weet van wanten en steunt de dienaren der Gerechtigheid.

   1. toetssteen

    @Spleen
    Wat er nu gebeurt, is tegenwoordige tijd, wat er ooit gebeurd zou zijn is een open vraag.
    Overigens stond de zon niet stil, noch de maan. maar leek dat optisch gezien zo te zijn gezien vanaf de aarde. Eigenlijk was er op aarde iets aan de hand. En dat was er, zijn heel oude geschriften over. Hoe dat natuurkundig verschijnsel plaatsvond, tja, de wetten van het heelal zijn niet te doorgronden, maar God heeft daar niets mee van doen.
    Alleen, het wordt wel geregistreerd en sommige mensen zullen daar iets bij verzinnen omdat het zo onuitlegbaar schijnt/lijkt te zijn.

 10. Gielah

  Wat ik al schreef: Gert Jan Segers is nauwelijks goed nieuws voor wie in een land zonder invloeden van de koran wil leven.

  http://tora-yeshua.nl/2015/11/na-slob-nog-meer-getob-gertjan-segers-bang-voor-de-islam/#comments

  1. Spleen

   U slaat wederom de spijker op de kop, Gielah, Ben Kok is een trouwe aanhanger van de grote Leider Geert Wilders die al die slappe christenen die dat niet zijn treffend wegzet als ‘christen-lijken’. Dat is heldere taal. Alleen christenen die bereid zijn medemensen met andere meningen tot de laatste man en vrouw uit te roeien zijn echte christenen. Dát is de juiste interpretatie van Gods Woord: oog om oog en tand om tand; Doodt ouden, jongelingen en maagden, en kinderkens en vrouwen, tot verdervens toe (Ezechiel 9:6)”

   Waarom zijn er zoveel vredelievende christenen die het Woord van God niet verstaan?

 11. Wachteres

  http://joostniemoller.nl/2015/11/timmermans-liegt-glimt-en-wurgt-het-volk-dat-hem-nooit-koos/

  Timmermans liegt, glimt en wurgt het volk dat hem nooit koos

  Door Joost Niemöller

  Frans Timmermans sprak gisteren in Amsterdam voor een zaal gevuld met geestverwanten, dat wil zeggen, zo bleek uit de vragen achteraf, van mensen die beroepsmatig van de EU afhankelijk zijn. Ze vonden het dan ook allemaal een ‘inspirerend betoog.’ Dat zeg je in een bedrijf ook als de directeur een toespraak houdt.

  Een van de mooiste artikelen van ons aller Joost Niemöller ooit.

  Hij maakt gehakt van Timmerfrans en dat wil ik jullie niet onthouden.

  1. Spleen

   Een geweldig artikel van Joost: hij maakt op overtuigende wijze duidelijk dat het onzin om vluchtelingen te zien als mensen. Zoals iedereen weet zijn het geen mensen maar terroristen, moslims, testosteronbommen dan wel steenrijke gelukzoekers die hier naar toe komen om slapend nog rijker te worden en dagelijks vrouwen te verkrachten.

   Joost is een topjournalist die weet hoe de wereld in elkaar zit. Waren er maar meer van dit soort heldere denkers!

   1. Wachteres

    Jammer dat Joost links niet begrijpt. Dat zou het leven voor hem heel wat gemakkelijker maken.

    Als je links denkt dan zijn er geen terroristen – tenminste niet in het Midden-Oosten.

    Daar wonen alleen maar ‘zielige mensen’ die wij als ‘vluchtelingen’ moeten opvangen. Maakt niet uit dat een groot deel geen echte vluchtelingen zijn.

    Als velen van hen gewelddadig blijken te zijn, dan zeggen we gewoon dat dit niet waar is, of dat het komt omdat ze een ‘lone wolf’ zijn of gefrustreerd.

    Per slot van rekening hebben ze allemaal traumatische ervaringen, ook die 70/80% jonge mannen, die er bepaald niet ellendig en verhongerd uitzien, maar wel een erg grote bek hebben richting hun weldoeners. O wacht, ze hebben hun vrouwen en kinderen in een oorlogsgebied achtergelaten, omdat de overtocht naar hier nog gevaarlijker is.

    Vraagje: als dat zo is, kunnen ze dan niet beter bij hun gezin blijven, of hebben hun vrouwen en kinderen daar geen bescherming nodig?

    Nee, van de linkse journalisten moeten we het hebben, die schrijven precies wat de EU en hun linkse bazen willen horen en wat ze niet willen horen verzwijgen ze.

    https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

    En tig opnames die het geweld bewijzen? Die bekijken we toch gewoon niet.

    Die zal Wilders wel in elkaar hebben geflanst.

    1. Spleen

     Helemaal eens, Wachteres, die zogenaamde vluchtelingen zijn mensen die een prima bestaan hadden in landen als Syrië en Irak waar ook helemaal geen sprake is van oorlog. Die mensen, of moeten we van ongedierte spreken?, zijn steenrijk en vooral aartslui en hopen hun geld in Europa goed te kunnen beleggen en te profiteren van de riante uitkeringen. Zoals u als geen ander weet zijn het ook allemaal verkrachters en moordenaars die al tientallen mensen in Nederland vermoordden en verkrachtten.

     Genoeg is genoeg, hulde aan wakkere mensen als Geert Wilders en Joost Niemöller!

     1. Wachteres

      Simon legt, zoals gewoonlijk, zijn eigen woorden in de mond van Geert Wilders en Joost Niemöller.

      Dat heb je met linksjes, bij gebrek aan argumenten worden ze vals.

     2. Spleen

      Gaan we nu meemaken dat Wachteres beweert dat asielzoekers in Nederland nog niemand vermoordden of verkrachtten?

      Wachteres heeft een grote mond over asielzoekers maar als puntje bij paaltje komt houdt ze dit volk uit de wind.

     3. Wachteres

      Nee hoor, Simon. Ik hou me aan de feiten, zou jij ook eens moeten doen.

      http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/09/asielzoekers_randen_tiener_18.html

     4. Wachteres

      http://www.spitsnieuws.nl/buitenland/2015/09/verkrachtingen-en-prostitutie-in-asielzoekerscentrum

      n Nederland worden veel opvangplekken ingericht om de grote toestroom van vluchtelingen op te kunnen vangen. In Nijmegen wordt een tentenkamp ingericht voor zo’n 3.000 vluchtelingen. “Daar zullen dit soort excessen zich ongetwijfeld voordoen”, zo zegt psychiater Grothe.

     5. Wachteres

      https://www.youtube.com/watch?v=Onn2EaqqRFg

      CHRISTENENVERVOLGING IN NEDERLAND BEGINT AL IN AZC’s

      Maar natuurlijk is dat niet erg. Het zijn maar christenen en ze worden [ nog] niet vermoord. Daarom horen we links er nooit over. Als het nu moslims waren ……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.