Arie Slob van de ChristenUnie vertrekt. Gert Jan Segers volgt hem op

Geen categorienov 10 2015, 8:00
Arie Slob, die nu al vier jaar lang de fractieleider is van de ChristenUnie, vertelt vandaag in een gesprek met het ND dat hij aan een carriere buiten de politiek begint. De christelijke politicus wordt directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO).
Slob zegt dat het besluit om op te stappen helemaal bij zichzelf vandaan komt. Zijn reactie was volgens De Telegraaf dan ook redelijk emotioneel toen hij zijn besluit bekendmaakte. Slob zelf zegt daar het volgende over:

"Als je jarenlang zo intensief samenwerkt, ga je je aan elkaar verbonden voelen. Iedereen heeft nagedacht over mijn opvolging, en daarin zijn mensen naar elkaar toegegroeid."

Slob heeft de ChristenUnie de afgelopen jaren op degelijke, hoewel niet sprankelende wijze geleid. De partij heeft haar zetels vast weten te houden, en heeft actie meegewerkt aan het in stand houden van het kabinet. Geen wonder dus dat zowel Mark Rutte als Alexander Pechtold (de belangrijkste officieuze gedoger van het kabinet) vandaag meteen lieten weten geschokt te zijn door het nieuws. Ook wensen ze Slob het beste in de rest van zijn carriere.
[caption id="attachment_123891" align="aligncenter" width="596"]Foto: Anne Paul Roukema (bron: Wikimedia Commons). <a href=Arie Slob wordt opgevolgd door Gert Jan Segers" width="596" height="389" /> Foto: Anne Paul Roukema (bron: Wikimedia Commons). Arie Slob wordt opgevolgd door Gert Jan Segers[/caption]
Slob wordt opgevolgd door Gert Jan Segers. Hoewel hij de Tweede Kamer pas op 1 december verlaat is Segers vanaf nu al de nieuwe fractieleider. Slob zegt daar het volgende over:

"Ik denk dat de partij er klaar voor is; ik heb er hard aan gewerkt dat er mensen zijn die het over kunnen nemen."

Hoewel de ChristenUnie bekendstaat als een wat linksige christelijke partij heeft Segers juist een wat rechtser imago. Net als Slob staat hij echter ook bekend als een pragmatist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten