De bom explodeert bij Ajax: Wim Jonk weggestuurd als hoofd opleidingen

Geen categorienov 10 2015, 9:00
De chaos bij Ajax is nagenoeg compleet. Hoewel het aardig gaat in de Eredivisie is het intern een puinhoop bij de Amsterdamse club. Dat komt voornamelijk door een verschil van inzicht onder leden van het zogenaamde technische hart.
Dit 'technische' hart bestaat uit trainer Frank de Boer, directeur Edwin van der Sar, directeur spelersbeleid Marc Overmars, assistent-trainer Dennis Bergkamp, en - tot vandaag - Wim Jonk. Die laatste heeft echter te horen gekregen dat hij op zoek kan naar een andere carriere - of in ieder geval naar een baan bij een andere club.
In De Telegraaf laat Ajax vanmorgen het volgende weten:

"Ajax heeft geconcludeerd dat er een onoverbrugbaar meningsverschil is met Wim Jonk over de invulling en de werkwijze van het technisch hart. Om die reden heeft de club gesprekken gestart die er toe moeten leiden dat de club en hoofd jeugdopleiding Jonk uit elkaar gaan. Er is sprake van een langlopend verschil van inzicht tussen Jonk enerzijds, en de overige leden van het technisch hart en de voltallige directie anderzijds."

Omdat de groep zo verdeeld was weigerde Jonk de laatste tijd al om aan te schuiven bij vergaderingen van het technische hart. Aangezien dit ervoor zorgt dat het technische hart niet goed kan functioneren zijn de andere leden van de groep in actie gekomen en hebben ze nu dus besluiten om Jonk - een oud-international met een geweldige staat van dienst - buitenspel te zetten.
Eerder nam de club al afscheid van Tscheu La Ling. Aangezien zowel La Ling als Jonk gezien worden als Cruijff-loyalisten geloven veel commentatoren dat het einde van Cruijffs invloed nabij is. Dat is opmerkelijk omdat Cruijff een aantal jaar geleden nog een soort van interne revolutie leidde die er juist voor zorgde dat de mannen die het technische hart vormen aan de macht kwamen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten