Ben jij overgevoelig vanwege je neus? Uit dating-onderzoek blijkt dat dit totaal niet nodig is

Er zijn vrouwen die helemaal niet tevreden zijn met hun neus. Misschien is de neus te groot – in hun eigen ogen – of gewoon niet mooi gevormd.

Nou, heb ik even goed nieuws voor dat soort vrouwen: je hoeft je nergens zorgen over te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je dan nog altijd een geweldige partner kunt vinden. Sterker nog, de kans dat je iemand vindt die goed bij je past is mogelijk zelfs groter.

De reden?

Uit het eerder genoemde onderzoek blijkt dat mannen vooral bezig zijn met dingen die een vrouw ‘anders maken.’ Bijvoorbeeld: een vrouw met sproeten. Er zijn mannen die dat allerminst mooi vinden, maar dat maakt niet uit: er zijn namelijk ook mannen die het wel mooi vinden. En met mooi bedoel ik: onwijs mooi. Het maakte de vrouw alleen maar aantrekkelijker in hun ogen. En dus gaan ze nog meer voor je – met meer passie.

Datzelfde geldt voor vrouwen met, zeg, een grote neus. Ja, er zijn inderdaad mannen die dat niet mooi vinden, maar er zijn ook heel veel mannen die het juist wél schitterend vinden. Daar komt bij dat deze mannen weten dat er andere mannen zijn die het juist niet mooi vinden; dit geeft hen hoop dat ze je kunnen krijgen, waardoor ze vervolgens in actie komen, in plaats van dom voor zich uit te staren en alleen maar te dagdromen over een date met je.

Een expert legt uit op de Amerikaanse website IJReview:

“Suppose you’re a man who’s really into someone. If you suspect other men are uninterested, it means less competition. You therefore have an added incentive to send a message. You might start thinking: maybe she’s lonely… maybe she’s just waiting to find a guy who appreciates her… at least I won’t get lost in the crowd… maybe these small thoughts, plus the fact that you really think she’s hot, prod you to action. You send her the perfectly crafted opening message.”

Zijn advies?

“Take whatever you think some guys don’t like—and play it up.

As you’ve probably already noticed, women with tattoos and piercings seem to have an intuitive grasp of this principle. They show off what makes them different, and who cares if some people don’t like it. And they get lots of attention from men.

Met andere woorden, wat jij niet perfect vindt aan jezelf is in feite je grote kracht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.