Het is o zo lang geleden, maar wat er in deze 70 jaar oude brief staat weet deze 90-jarige man nog steeds tot tranen te roeren

Screen-Shot-2015-11-02-at-17.05.27
Foto: Screenshot ABC 7

Zeventig jaren zijn voorbijgegleden sinds hij de bewuste woorden op het papier schreef. Maar ondanks dat de tijd onverstoorbaar is doorgelopen, hebben ze nog niets van hun kracht ingeboet. Zeker niet voor de schrijver ervan.

70 jaar geleden was de nu 90-jarige Bill Moore een soldaat die heeft meegeholpen om Europa te bevrijden van de ijzeren greep van het Derde Rijk. Maar ondanks dat hij de verschrikkingen van de oorlog van dichtbij mee moest maken, vond hij de tijd om een liefdesbrief te schrijven aan zijn geliefde Bernadean, die hij helemaal de hemel inprees in zijn brief:

“De ruimte is op, maar ik had nog veel meer bijvoeglijke naamwoorden kunnen opschrijven die jou omschrijven. Je bent zo prachtig, liefste, dat ik me vaak afvroeg hoe het mogelijk is dat jij de mijne bent.”

vlcsnap-2015-11-03-19h18m11s86

Je zou verwachten dat zo’n brief – hoe romantisch ook – na zeventig jaar het helaas niet gered heeft. Maar Bill krijgt de verrassing van zijn lange leven als het schrijven uit de Tweede Wereldoorlog ineens opduikt in een tweedehandswinkel. In een platenhoes kwam ineens een geweldige blast from the past tevoorschijn, die gelukkig z’n weg weer vond naar Bill. Inmiddels is Bernadean na een lang en gelukkig leven (én huwelijk) overleden in 2010, maar de woorden van 1945 weten de oude man nog steeds diep te roeren:

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!