Facebook dwingt medewerkers om over te stappen van iPhone naar Android telefoons

Geen categorienov 04 2015, 8:23
Een manager van Facebook wil dat zijn medewerkers hun iPhone dumpen en voortaan gebruik maken van een Android-smartphone. De reden? In de meeste opkomende economieën - waar men nu ook steeds vaker gebruik maakt van het internet - is Android veruit het populairste besturingssysteem voor smartphones.
Dat bericht De Telegraaf. De Nederlandse krant baseert zich op berichtgeving van het Amerikaanse Wired Magazine.

Chief product officer Chris Cox van Facebook heeft verder niets tegen Apple. Maar toch moeten de medewerkers overstappen, zo vertelde Cox aan de pers tijdens een bijeenkomst. "Als het aan de mensen zelf ligt, gebruiken ze het liefst een iPhone. Maar mijn hele team moet nu de overstap maken. Zo kunnen ze bugs melden en dezelfde gebruikerservaring hebben als de meeste Facebookers zelf."

In de meeste Westerse landen is de iPhone de meest populaire smartphone, maar in opkomende economieën is dat anders. Niet zo gek natuurlijk, aangezien er best veel Android-telefoons zijn die je voor een relatief lage prijs kunt aanschaffen; een prijs die mensen in ontwikkelingslanden - of 'opkomende economieën' - wel kunnen betalen, dit in tegenstelling tot de behoorlijk dure iPhone. Dat geldt met name voor India, één van de snelst opkomende economieën ter wereld waar steeds meer mensen gebruik maken van een smartphone en het internet in het algemeen.
Volgens Cox is het van het grootste belang dat zijn eigen medewerkers Android-telefoons gebruiken zodat ze de ervaring van gewone gebruikers delen.
Vraag: gebruik jij een iPhone of een Android-telefoon? En zit je het liefst mobiel op Facebook of op een desktop computer (of een laptop)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten