Makers 'Amy' en 'Senna' willen nu ook een documentaire maken over iconische rockband Oasis

Geen categorienov 04 2015, 9:00
Komt er binnenkort een documentaire over de iconische rockband Oasis, en dan met name over de (getroubleerde relatie tussen de) broers Gallagher? Als het aan de makers van de documentaires 'Amy' (over Amy Winehouse) en 'Senna' (over Formule 1 coureur Ayrton Senna) wél.

Volgens Screen zal het documentaireteam een ongeziene toegang krijgen tot het archief van de band. De docu zal aanvangen met het moment waarop Noel zijn broer Liam vervoegt, de echte start van Oasis. In 1994 wordt 'Definitely Maybe' uitgebracht, op dat moment het snelst verkopende debuutalbum in de Britse geschiedenis. In 2009 scheidden de wegen van de twee heren, wegens onverzoenbare discussies.

De Britse krant The Independent is hier ontzettend blij mee. Volgens deze krant is Oasis namelijk één "van de iconische Britse rockbands met meer dan 70 miljoen verkochte platen wereldwijd." Daarnaast zijn "Liam en Noel Gallagher twee van de beste rocksterren die dit land [Groot-Brittannië] heeft voortgebracht."
De documentaire over Amy Winehouse ('Amy') was één van de meest lucratieve en succesvolle documentaires ooit. Dit komt niet alleen doordat Winehouse een icoon was, maar ook omdat zij op veel te jonge leeftijd overleed. Hoewel Oasis zeker een grote naam is in de rock- en popwereld heeft de band wat dat betreft één 'nadeel': de broers Gallagher leven nog.
Dat gezegd hebbende betekent het natuurlijk niet dat deze documentaire geen groot succes kan worden. Ten eerste is Oasis namelijk wél 'dood' als zodanig: de band bestaat niet meer omdat Liam en Noel niet langer door één deur konden. Dat was gedurende hun hele carriere al problematisch, maar met name Noel voelde zich op het laatste zo bedreigd en geïntimideerd dat hij er geen zin meer in had en voor zichzelf begon. Sindsdien heeft hij prima nummers uitgebracht, maar niet van het niveau Oasis - wat niet zo vreemd is aangezien die band werkelijk één van de beste rockbands ooit is.
Als Oasis-fan kijk ik uit naar deze mogelijke documentaire.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten