Kinderen met kanker vinden het vreselijk om hun haar te verliezen. Daarom bedenkt deze dame een geweldige Disney-oplossing voor ze

Een voormalige verpleegster die een schitterende pruik maakte voor de aan kanker lijdende dochter van een vriendin had nooit gedacht dat haar creatie een ware hit zou worden.

Toch is dat precies wat er gebeurde.

Holly Christensen, de dame achter The Magic Yarn Project (Het Magische Garen Project), legt uit:

“We have individual families contacting us wanting wigs for their own little girls who had just been diagnosed, and we have four hospitals right now that have ordered wigs.”

Holly maakte een schitterende pruik van garen voor haar eigen kinderen toen de dochter van een vriendin kanker had en door de behandeling haar haren verloor. Ze legt uit:

“Afgelopen jaar hoorde ik dat de dochter van één van mijn mede-studenten aan de opleiding tot verpleegster kanker had. Als een voormalige kankerverpleegster wist ik wat ze nu doormaakte.”

Toen ze zag dat haar eigen kinderen ontzettend veel plezier hadden van de pruiken besloot ze om haar oud-collega ook een pruik te sturen, die ze dan aan haar kind kon geven. Holly:

“Het is echt geweldig om te zien. Ze haalt haar handen door haar Rapunzel haar en zegt: ‘Binnenkort groeit mijn eigen haar terug en kan ik écht Rapunzel haar hebben’.”

Kort nadat bekend werd dat het kankerpatiëntje zo ontzettend blij werd van de pruik kreeg Holly het ene na het andere verzoek om pruiken te maken voor andere kinderen. Daarom werd er een GoFundMe-pagina opgezet: op die manier hoopte Holly genoeg geld op te halen om garen te kopen om aan alle bestellingen te kunnen voldoen. Op dit moment heeft het project al bijna $14.000 opgehaald. En dat is niet alles: Holly heeft ook een grote groep vrijwilligers opgetrommeld om haar te helpen.

Het mooiste van dit alles? Zieke kinderen hoeven niets te betalen voor de pruiken. Ze krijgen ze gratis en voor niets, zelfs de verzendingskosten worden betaald door donateurs.

Hoewel niet alle kinderen die een pruik ontvangen hun ziekte zullen verslaan zorgt de pruik er in ieder geval voor dat ze het wat gemakkelijker hebben in de tijd die hen nog rest. In sommige gevallen is dat het meest haalbare… maar daardoor is het werk van Holly niet minder belangrijk. Sterker nog, dat maakt haar actie nog mooier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Impon de Rabilia

    Hartverwarmend!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.