Kostuum van dakloze kerstman wordt gestolen. Dan komen een paar elven in actie

Het is een bijzonder vroege kerst voor een dakloze kerstman uit het stadje Moncton, wiens kerstkostuum onlangs gestolen werd.

Gelukkig voor de arme kerstman werd hij geholpen door een stel vreemden die via sociale media op de hoogte werden gesteld van zijn pech.

Fernand Gautreau zegt nu dat hij niet alleen een nieuw kerstpak heeft, maar ook een nieuwe kerstgeest:

“Het voelt geweldig.”

Meneer Gautreau zegt dat hij onlangs op straat sliep toen een stel dieven al zijn bezittingen meenamen. Zijn fiets, zijn kerstpak, zijn extra kleren, zijn tas en zijn dekbed; alles werd gestolen.

fernand-gautreau

Logischerwijze was Fernand bijzonder aangedaan. Hoewel hij al drie jaar op straat leeft vindt hij het namelijk geweldig om rond kerst verkleed te gaan als kerstman, om zo het leven van anderen op te vrolijken. Hij legt uit:

“Zij [de kinderen] zeggen, ‘oh kijk, de kerstman!’ En beginnen vaak zelfs te trillen van de spanning. Ik doe het voor hen. Natuurlijk ook voor mezelf, maar in de eerste plaats gaat het me om de kinderen.”

Onlangs vertelde hij een vrouw genaamd Aleisha MacPherson over zijn predicament. Aleisha legt uit dat ze zag dat hij echt diep geraakt was door de diefstal; ze zag het verdriet in zijn ogen. Vervolgens zette ze zijn verhaal op Facebook, waar veel mensen – waaronder Claude St. Coeur – het zagen.

Claude besprak het met zijn vriendin. Samen besloten ze dat er iets moest gebeuren om de arme Fernand te helpen. Ze gingen naar de winkel, kochten kleren, en gingen op zoek naar een kerstmankostuum om aan Fernand te geven. Toen ze alles hadden pakten ze het allemaal in, waarna ze op weg gingen om Fernand te verrassen in de daklozenopvang waar hij op dat moment vertoefde.

En dat is niet alles. Andere gulle gevers deden namelijk ook een duit in het zakje door een fiets voor hem te kopen en een nieuwe kar, waar hij zijn spulletjes in kan stoppen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.