Michael van Gerwen is apetrots op zijn laatste darts-overwinning

Alweer weet dartskoning Michael van Gerwen een trofee aan zijn omvangrijke prijzenkast toe te voegen: gisteravond schreef hij de World Series of Darts op zijn naam.

Michael van Gerwen is dolblij: gisteravond kon hij de World Series of Darts in Dublin winnen. In een zinderende finale versloeg hij Peter Wright met 11-10, nadat hij eerder op de dag ook al Raymond van Barneveld geklopt had in een duel waarin hij achter kwam te staan. Van Gerwen is dolblij:

“Het is verbazingwekkend om dit toernooi te winnen en het voelt ook goed”, aldus Van Gerwen, die 30.000 pond mee naar huis mag nemen. “Ik moest vol aan de bak en ik denk dat het een geweldige finale was, één van de beste”.

“Het niveau bij het darts ligt momenteel erg hoog en ik ben blij dat ik daar deel van kan uitmaken. Ik voel me geweldig en speel waarschijnlijk mijn beste darts uit mijn leven. Ik wil alles winnen, maar had veel plezier om in dit toernooi te spelen en ik denk dat ik verdiend heb gewonnen.”

Van Gerwen is pas 26 jaar oud, maar is hard op weg om een grote dartslegende te worden. De Britse speler Phil Taylor – die al jaren aan de wereldtop staat – heeft grote moeite om Van Gerwen voor te blijven, en ook Raymond van Barneveld – die andere legendarische Nederlandse darter heeft het nakijken.

De World Series of Darts heeft een speciale betekenis voor ‘Mighty Mike’, want dit is het enige toernooi van dartsbond PDC dat de Brabantse dartsmeester nog niet gewonnen had. Van Gerwen is nu dan ook officieel één van de allergrootste darters ter wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.