Moeder beseft dat haar 3-jarige zoontje weg is. Ze vindt hem in de achtertuin. Waarop zal je haren overeind zetten…

Een kind dat uit het raam weet te vallen, heeft vaak een enorm groot probleem. Maar zoniet de kleine Reginald – die bleef ongedeerd. Een bijzonder, heel bijzonder, voorwerp wist zijn val te breken…

Het gebeurde in een onbewaakt ogenblik. Moeder Dionna Praylow liep even de kamer uit om de pyjama van haar kleine zoontje Reginald te pakken, en toen voltrok het gebeuren zich. Toen ze nog geen minuut later weer terug was, zag ze dat de kleine Reg nergens te vinden was. Ze liep in paniek het hele huis door, maar toen ze wat geluid uit de achtertuin hoorde besefte ze zich ineens wat er gebeurd was: haar kleuterzoontje moet uit het raam zijn gesprongen, om vervolgens twee verdiepingen beneden weer te landen.

Snel rende Dionna naar buiten, waar ze al snel de opluchting van haar leven kreeg: Reginald was ongedeerd, en toen hij z’n moeder de tuindeur zag openen kroop hij lachend haar kant uit. De deugniet van een raamspringer had alleen wat schrammen.

Ze vroeg zich af hoe de jongen zo’n val kon overleven, en vond snel het antwoord. Had Reginald de val overleefd vanwege een daad van goddelijke interventie? Het zou zomaar eens kunnen. Dit is namelijk hoe de peuter de onfortuinlijke val overleefde:

laatsteoordeel

Inderdaad: een schilderij van het Laatste Avondmaal, een Bijbels tafereel waar Jezus voor het laatst dineert met zijn apostelen.. alvorens hij gekruisigd zal worden. Het lag om een onverklaarbare reden ineens in de achtertuin, en Reginald was eropgevallen. Het schilderij behoorde toe aan haar oma, maar ze had dat zeker niet in de tuin laten slingeren. Dus hoe het daar terechtkwam…?

Maar eind goed, al goed. Dionna nam de durfal Reginald mee naar het ziekenhuis, waar hij al spoedig weer naar huis werd gestuurd. De jongen mankeerde namelijk niets.

Dus als je een stel jonge kinderen hebt die overal op klimmen en je vreest voor hun veiligheid, misschien dan vanavond maar even een schietgebedje opzeggen tegen Jezus en zijn apostelen. Wie weet redden ze op een dag ook jouw dreumes…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.