OM wil Artikel 50-voorman Van der Stoep twee maanden gevangenisstraf opleggen

De eurosceptische oud-politicus lijkt een hoge prijs te moeten gaan betalen voor zijn vermeende pogingen tot seksueel contact met minderjarige meisjes.

Tijdens een rechtbankzitting in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie vandaag enkele harden noten gekraakt over oud-politicus Daniël van der Stoep. Niet alleen zou de voormalige PVV’er meerdere minderjarige meisjes gechanteerd hebben om seks met hem te hebben, ook was hij verslaafd aan de cocaïne en belaagde geregeld meisjes terwijl hij dronken was. Het OM neemt hem dat zeer kwalijk:

De Artikel 50-voorman liet de minderjarige meisjes vaak weten dat ‘gratis geld niet bestaat‘:

Volgens het OM is het ondanks vele giften niet tot seks gekomen tussen Van der Stoep en de meisjes, maar heeft de dertiger dat wel degelijk geprobeerd. In de berichten zegt Van der Stoep onder meer dat ,,niets voor niets is” en ,,hij wel een gezellig avondje wil, wat hij via de app niet gaat spellen” en ook dat hij ,,fucking geen monnik is”. Hij noemt zichzelf ,,sugardaddy” en geeft een van de meisjes te kennen dat hij haar belooft ,,niet te bedenken hoe zij er onder de douche uitziet, hoe zij zich insmeert”.

Al met al kwam het OM tot de conclusie dat tegen Van der Stoep vijf maanden cel wordt geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Ook wil het Openbaar Ministerie dat Van der Stoep een werkstraf van 240 uur krijgt.

Van der Stoep was van 2009 tot 2014 actief als europarlementariër. Eerst voor de PVV, maar nadat hij openlijk de koers van de partij had bekritiseerd werd hij uit de fractie gezet en is hij . In 2014 wist hij geen zetel te behalen bij de Europese Parlementsverkiezingen van mei dat jaar. Van der Stoep zelf probeerde zijn partij op de rit te houden, maar het kwijnde niet lang daarna desalniettemin weg en ging vervolgens op in VoorNederland.

Van der Stoep zelf verdween daarop van het landelijke toneel. Daar is hij ruim anderhalf jaar later nu terug, maar wellicht niet op de manier die hij zelf gehoopt had…

De zaak gaat binnenkort verder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. toetssteen

  Probleem is dat de meisjes ontkennen. Overigens is een meisje van 16 vrij om seks te hebben met wie ze wil. (En zelf denk ik dan meer aan een leeftijdgenoot, want ehhhh dan beginnen de hormonen te kriebelen.)

  Enfin, het OM kan van alles eisen, maar eerst moet het bewijs komen alvorens het vonnis geveld kan en mag worden. Indien bewezen mag deze gast van mij gerust een paar jaar de cel in, laat dat duidelijk zijn.
  Maar wat nu als de zaak niet hard is te maken? Moet u eens even lezen op Powned of Joop hoe men daar vd Stoep al afgebrand heeft.

  Nou heb ik niet zo veel met aluminium, maar is dit de wraak van de EU ? V.d. Stoep maakte eens een docu over de Brusselse elite, nou dat was een eye opener….
  Even zoek of ik hem nog terug kan vinden.

  1. JanKorneeldeWit

   @Toets,

   Ik kan niet oordelen over de beschuldigingen van het OM. Als er daadwerkelijk strafbare feiten zijn begaan dan heeft vd Stoep zijn hand overspeeld en zal zich er voor moeten verantwoorden. Echter valt niet te ontkennen dat het hebben van keiharde kritiek op de megalomane EU regentenkliek net als kritiek op bv het koningshuis niet goed voor je carriere is. Ik vond zijn inkijk in de rioolput die EU heet wel ontluisterend en zeer verhelderend. Het bevestigde mijn vermoedens jegens de niet of nauwelijks gecontroleerde EU- dictatuur. Ik lust dan ook wel eens een zogenaamd ‘komplot’-worstje.

   Viespeukerij en gebruik van ‘verboden’ drogerende middelen, ja stom, zeker als dat op de gevoelige plaat komt te staan. Niet snugger van een politicus.

   Ik moet het allemaal eerst nog maar eens tot een veroordeling zien komen.

   Vooralsnog is het nu weer even wachten op de ‘poepstorm’ van enkele zo geliefde reaguurders op deze site.

   1. toetssteen

    @JanKorneel
    Gezien de tronie van vd Stoep gebruikt hij zo het een en ander, maar dat is niet strafbaar. (dom is het wel, maar ik ben niet mijn broeders hoeder).
    De hem nu ten laste gelegde zaken, moeten eerst bewezen worden. Is het bewijs rond, in de petoet ermee.

    Maar wat nu als dat bewijs er niet is? De reputatieschade is inmiddels enorm. Ik wacht alzo maar op het oordeel van de rechters.

    Inzake een aantal toeteraars, dat blijven ze doen.

 2. Ikora

  Er is dus kennelijk niks gebeurd en het lijkt een politiek gemotiveerde vervolging te zijn, net zoals het NIET vervolgen van Joris Demmik politiek gemotiveerd schijnt te zijn.

  1. toetssteen

   @Ikora
   Als de jongedames blijven ontkennen, is er m.i. geen zaak. Ongeacht wat het O.M. wenst. In de zaak Demmink zijn er jonge mensen die willen getuigen, maar er is geen casus.

   Overigens als v.d. Stoep in overtreding is geweest in de voorliggende zaak, mag hij een flinke tijd de bak in, maar ex PVV/CDA/A50, dat kan natuurlijk geen reden zijn.

  2. Mar

   Natuurlijk. Van der Stoep is het slachtoffer omdat hij ooit bij de PVV zat.

   Over altijd de slachtofferrol zoeken gesproken.

 3. Spleen

  Populistische partijen trekken tuig aan. Wie verbaast zich daar nog over?

  1. toetssteen

   @Spleen
   Leesdoof oid? vd Stoep zat ook bij het CDA. Mij best als u dat ook een populistische club vindt, maar wellicht kunt u even wat beter inlezen, idem Mar.

   1. Wachteres

    Is Demmink geen lid van D66? Zou me niet verbazen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.