Ouders, opgelet. Deze vader laat zien hoe je je baby in minder dan een minuut in slaap brengt

Eerst is hij klaarwakker, maar binnen een minuut slaapt hij als een roos. 

Iedereen die jonge kinderen heeft, of heeft gehad, weet hoe lastig het soms kan zijn. Je wilt dat je kindje rustig gaat slapen, maar hij doet geen oog dicht. Zeker als je baby ’s nachts wakker wordt, kan dat moeilijkheden opleveren. Iedere keer dat je kindje niet wil slapen, betekent dat minder nachtrust voor jou. Ook voor je baby zelf is het niet fijn als hij de volgende morgen moe en druilerig is door te weinig nachtrust.

Screen Shot 2015-11-09 at 15.30.52

De meeste ouders hebben zo hun eigen manieren om te zorgen dat zoon of dochter vlug in slaap valt. De baby laten slapen in een donkere, stille kamer helpt enorm, en ook een slaapliedje voor het slapengaan kan wonderen doen. Maar de truc die deze vader laat zien, zullen niet veel ouders in hun repertoire hebben. Toch is het ontzettend handig – kijk zelf maar:

Wauw. Eerst zijn zijn ogen wijdopen, maar na een paar seconden zie je deze schattige baby al indommelen. En alles wat je nodig hebt, is een servetje. Beweeg het langzaam in een strelende beweging over zijn gezichtje, en het zal niet lang duren voor je baby in dromenland is.

Screen Shot 2015-11-09 at 15.30.45

 

Pas wel op dat je een gewoon simpel papieren servet gebruikt, en niet een vochtig doekje of een geparfumeerd servet – de geur daarvan kan juist vervelend zijn voor je kind.

Een goede tip voor iedere ouder met jonge kinderen, vooral als je baby moeite heeft om in slaap te komen. Wie had gedacht dat een eenvoudige tissue de ideale manier zou zijn om ze tot rust te krijgen en in slaap te brengen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.