Radicale moslims proberen vluchtelingen te ronselen in Duitsland

Geen categorienov 15 2015, 13:00
Volgens de chef van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst proberen radicale moslims in Duitsland vluchtelingen die gearriveerd zijn uit het Midden-Oosten te ronselen. Hierdoor vormen zij een nog groter gevaar voor de binnenlandse veiligheid.
Hans-Georg Maassen zegt dat vandaag in Duitse media. "We kennen al meer dan honderd gevallen" van extremisten die vluchtelingen op deze manier hebben aangesproken.
Dat is bijzonder zorgwekkend, maar het verhaal wordt nog problematischer als je bedenkt dat er vrijwel zeker heel veel gevallen zijn die niet gemeld zijn aan de Duitse instanties. Er zijn immers ongetwijfeld 'vluchtelingen' die de radicale opvattingen van moslimextremisten delen... en er zijn ongetwijfeld ook vluchtelingen die zo bang zijn voor extremisten dat ze er geen melding van durven te maken.
Met andere woorden, de honderd gevallen die Maassen noemt konden weleens het topje van de ijsberg zijn.
Opvallend genoeg beweert Maassen ook dat hij de kans niet groot acht dat ISIS en andere extremistische organisaties de vluchtelingengolf op grote schaal gebruiken om extremisten naar Europa te smokkelen. Hij zegt weliswaar dat hij dit niet kan uitsluiten, maar volgens hem zou het ongebruikelijk zijn dat extremisten het risico nemen om de "gevaarlijke" reis van Turkije naar Griekenland te ondernemen.
Aangezien deze mensen er - dat bewijzen de aanslagen van Parijs wel weer - geen enkel probleem mee hebben om zichzelf op te blazen om terreur te zaaien is dat in mijn optiek een wat merkwaardige uitspraak, maar dit is toch echt wat hij zegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten