Waarom jij veel teveel betaalt voor je autoverzekering. En 8 tips om dit te voorkomen

Rijd jij auto? Dan is de kans groot dat je jaarlijks honderden euro’s teveel betaalt voor je autoverzekering. Dat komt door onzindekkingen, dubbele verzekeringen en kleine schades die je achteraf liever zelf had willen betalen. Geen zorgen, er is hulp uit onverwachte hoek. Verzekeraar Generali helpt je met 8 tips om flink te besparen.

Tip 1: Allrisk is niet ‘all good’
Allrisk biedt de meest complete dekking voor je auto. Dat klinkt prima, maar je betaalt dan ook de hoogste premie. Heb je het geld om kleine schades zelf te betalen, heb je geen dure lening afgesloten voor je auto of is je auto niet veel meer waard? Dan is allrisk niet nodig. Doe een stapje terug en kies voor WA of WA Plus. Specificaties en de waarde van jouw auto, kun je bekijken op de website van de RDW.

Tip 2: Betaal kleine schades zelf
Weer ‘te close geweest’ met de auto van de buurman? Een kleine kras of deuk kun je soms beter zelf betalen. Als je een schuldschade claimt, heeft dit gevolgen voor je premie. De kans is groot dat je jarenlang aan een hogere premie vastzit. Dat kun je voorkomen, door bij een kleine reparatie zelf de portemonnee te trekken.

Tip 3: Eigen risico zelf betalen
Zelf je eigen risico verhogen. Dat klinkt niet okay. Jij betaalt bij schade méér en je verzekeraar juist minder. Het voordeel van een hoog eigen risico, is dat je minder premie betaalt. Je kan dus flink besparen op je premie. En als je geen brokken maakt, dan houd je daar een mooi zakcentje aan over. Alleen doen als je ook zelf het eigen risico kan betalen.

Tip 4: 2x rechtsbijstand is niet slim
Bij je autoverzekering kun je ook autorechtsbijstand afsluiten. Dat is handig, zodat jij niet achter de persoon aan moet die jou heeft aangereden. Maar heb je al een rechtsbijstandverzekering? Dan kan het zijn dat je dubbel verzekerd bent. En twee keer zoveel betalen voor dezelfde dekking, dat is niet slim.

Tip 5: Pechhulp + Pechhulp = dikke pech

Ook voor pechhulp geldt, 1x afsluiten is wel genoeg. Het kan zijn dat je pechhulp al verzekerd hebt via bijvoorbeeld de garantie van je auto. Controleer dit goed voordat je een autoverzekering afsluit.

Tip 6: Maak je partner blij
Ruzie thuis? Soms kom je niet weg met een simpel bloemetje. Bij veel verzekeraars kun je voor de tweede auto dezelfde no-claimkorting krijgen als op de eerste auto. Zo profiteert je partner van een mooie korting! Waar wacht je nog op?

Tip 7: Pechhulp Europa uitzetten
Kom je met de auto nooit buiten Nederland? Dan is het niet nodig om in heel Europa pechhulp af te sluiten. We zien onze Europese buren graag ons land bezoeken, maar niet om jouw auto te repareren.

Tip 8: Kijken bij de buren
Soms is het gras groener bij de buren. Daarom moet je minstens 1 keer per jaar je autoverzekering vergelijken. Ben je verhuisd? Ook dan is vergelijken verstandig. Verzekeraars bepalen de premie vooral op basis van je woonadres. In Amsterdam is er meer kans op schade dan in het Brabantse Veghel. Ben je verhuisd naar de grote stad? Grote kans dat je dan ook meer premie gaat betalen. Opnieuw de autoverzekering vergelijken kost je een paar minuten, maar levert je misschien een boel geld op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Ik betaal al jarenlang 75 euro voor mijn Daihatsu Cuore van 2005…lijkt me niet te veel

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.