Wordt Max Verstappen wereldkampioen in Nederland? Volgens Zandvoort kan het!

Geen categorienov 07 2015, 9:00
Max Verstappen rijdt in de verste orden geweldige races - Hongarije, Rusland, Mexico, Texas - maar het zou toch mooi zijn als hij in z'n eigen Nederland wereldkampioen Formule 1 zou kunnen worden. Het klinkt nu nog als een droom, maar wellicht is het binnenkort werkelijkheid.
Komt de Formule 1-karavaan binnenkort naar Nederland? Het zou zomaar eens kunnen, want het circuit van Zandvoort gaat zich weer opmaken voor Formule 1-races. De gemeenteraad van de Noord-Hollandse badplaats heeft een motie van de VVD aangenomen om het onderzoek naar een nieuwe Grand Prix van Nederland opnieuw te openen:

,,Iedereen is er enthousiast over, ook de wethouder. Ik denk dat we het gezamenlijk moeten aanpakken, overheden en bedrijfsleven in de regio. Het feit dat Max Verstappen het zo goed doet, is een positief signaal'', aldus fractievoorzitter Jerry Kramer. Een motie van zijn partij werd donderdag unaniem aangenomen in de gemeenteraad.

Het is alweer een flinke tijd geleden dat de Formule 1-bolides door de Zandvoortste bochten scheurden: in 1985 werd voor het laatst een autorace op het hoogste niveau verreden op het circuit. Die werd toen gewonnen door racelegende Niki Lauda. Maar zou het niet mooi zijn als Verstappen - als aanstormend talent - binnenkort in zijn schoenen kon treden?

Een woordvoerder van Circuit Park Zandvoort reageert enthousiast. ,,Een overwinning van Max Verstappen op ons circuit zou toch fantastisch zijn. Het zou mooi zijn als we samen de schouders eronder zetten. Wij willen wel, maar we kunnen die entreekosten van tientallen miljoenen euro's niet in ons eentje opbrengen. Daarvoor is de steun van commerciële partijen onontbeerlijk.''

Veel anders dan hopen kunnen we momenteel niet, maar het zou toch mooi zijn als uitgerekend in Zandvoort onze Max Verstappen die fles champagne kon ontkurken en zichzelf weet te vereeuwigen als Formule 1-wereldkampioen...
Nu hopen dat het plan wordt doorgezet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten