Zien: de bijzondere band tussen een man en zijn… pelikaan

Vergeet honden. Dit is de beste vriend van de mens, als het aan deze man ligt.

Een opvallende video: een man die beste vrienden is met een pelikaan. Normaal zijn dit schuwe beesten die niet snel te dicht bij mensen komen, maar dit dier is daar een grote uitzondering op.

Hij vond het beest een tijd geleden, gewond en alleen. Het was nog jong, en had nog niet geleerd wat elke pelikaan moet leren om te overleven: vis vangen met zijn lange snavel. Zijn redder vertelt:

Pelikanen zijn groepsdieren, ze zijn zelden alleen. Dat is ook logisch, want ze helpen elkaar bij hun jacht op vis. Deze vogel was echter helemaal alleen, en had nog niet van zijn soortgenoten geleerd te vissen. Zijn groep was nergens te bekennen. Zo zou hij het niet overleven.

En toen besloot hij dat het overleven van de vogel zijn verantwoordelijkheid zou worden. De man is zelf een actieve kajakker, en dus goed thuis op het water. Hij verzorgde de gewonde vogel, waarna deze hem begon te vertrouwen. Inmiddels wijkt het dier niet meer van zijn zijde. Het moet snel alsnog leren om vis te vangen, en dat is dan ook precies wat deze barmhartige man probeert te doen. Samen gaan ze het water op, vissen ze, en genieten van de gevangen vis.

Het mooiste is dat dit alles is opgenomen met een camera, die soms gebruikt is om de vluchten van de vogel te volgen. Dit heeft geleid tot een paar prachtige beelden die je gezien moet hebben! De gehele video is hier te zien:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.