Aanslag Caïro: zeker 16 doden

Tenminste zestien mensen zijn omgekomen bij een aanslag met een molotovcocktail op een restaurant in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Nu.nl bericht dat Al-Arabiya op basis van een veiligheidsfunctionaris stelt dat de aanslagpleger een voormalige werknemer was van het restaurant. Hij was eerder ontslagen. Dit kan duiden op wat Amerikanen workplace violence noemen, maar het kan natuurlijk ook  gaan om de zoveelste aanslag van een radicale moslim in korte tijd. We zullen dus moeten wachten op meer informatie.

Dat gezegd hebbende kunnen we allicht wel het één ander concluderen uit de manier waarop de aanslag gepleegd werd:

The Cairo Post stelt dat drie gemaskerde mannen de brandbom in het restaurant gooiden. Volgens staatspersbureau MENA vluchtten de drie mannen op een motor. Er ontstond een brand die snel werd geblust.

Dat geeft natuurlijk te denken. Als het workplace violence was, uitgevoerd door een boze oud-werknemer, zou hij het waarschijnlijk in zijn eentje hebben gedaan. Of niet? Wie waren de andere aanslagplegers? Hadden zij ook een band met het restaurant, of deelden ze juist een ideologie met de andere betrokken terrorist (want het is hoe dan ook terrorisme, natuurlijk)?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Houtlijm

  Ach, de religie van de vrede sloeg weer toe. Dat verwacht je toch niet?

 2. Terzo

  Lekker belangrijk wat daar in die moslimpoel borrelt.

  1. toetssteen

   @Terzo
   Fout. Cairo was ooit een hypermoderne wereldstad en ik wens dat het lukt dat opnieuw voor elkaar te krijgen. Egypte is een machtige bondgenoot op dit moment, vooral omdat Al Sisi een schurft heeft aan die moslimbroeders die gelieerd zijn aan die zaklopers van het Arabische schiereiland.
   Reken maar dat die Salafisten alles zullen doen om het bidkleed eronderuit te trekken. Niet omdat ze zooo religieus zijn, want de duurste whisky stroomt in goddelijke stromen en idem de hoeren, maar omdat het macht is! Nazisme=macht, totalitaire religie=macht, communisme=macht.
   Samenvattend, altijd zal een orgaan streven naar macht en daar alles voor gebruiken:

   http://endoftheamericandream.com/archives/20-signs-that-the-nazification-of-america-is-almost-complete

   Best gruwelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.