Amerika verscherpt toezicht voor reizigers zonder visum

Geen categoriedec 01 2015, 9:00
De Verenigde Staten maken het vanaf nu meteen lastiger om zonder visum het land binnen te komen. Het besluit om de toegangsregels te verscherpen is genomen na de aanslagen in Parijs van afgelopen maand.
De nieuwe maatregel is gisteravond feitelijk per direct afgekondigd, dus zonder waarschuwing vooraf. Toch zag iedereen dit wel aankomen: de Amerikanen maken zich namelijk ernstig zorgen over terroristen met Europese paspoorten. En terecht, natuurlijk: een deel van de aanslagplegers in Parijs was Europeaan.

Nederlanders en burgers van de andere 37 landen die visum-vrij naar de VS kunnen reizen, moeten vanaf nu nog meer informatie doorgeven. De Amerikanen zullen onder andere controleren of je ooit in een land bent geweest dat een toevluchtsoord is voor terroristen.

Op termijn wil Amerika ook een stukje land claimen als Amerikaans grondgebied op verschillende grote luchthavens. Daarbij zou het onder meer om Schiphol gaan. De bedoeling daarvan is dat de Amerikaanse immigratie en naturalisatiedienst bezoekers daar dan al biometrisch kan doorlichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten