Amerika verscherpt toezicht voor reizigers zonder visum

De Verenigde Staten maken het vanaf nu meteen lastiger om zonder visum het land binnen te komen. Het besluit om de toegangsregels te verscherpen is genomen na de aanslagen in Parijs van afgelopen maand.

De nieuwe maatregel is gisteravond feitelijk per direct afgekondigd, dus zonder waarschuwing vooraf. Toch zag iedereen dit wel aankomen: de Amerikanen maken zich namelijk ernstig zorgen over terroristen met Europese paspoorten. En terecht, natuurlijk: een deel van de aanslagplegers in Parijs was Europeaan.

Nederlanders en burgers van de andere 37 landen die visum-vrij naar de VS kunnen reizen, moeten vanaf nu nog meer informatie doorgeven. De Amerikanen zullen onder andere controleren of je ooit in een land bent geweest dat een toevluchtsoord is voor terroristen.

Op termijn wil Amerika ook een stukje land claimen als Amerikaans grondgebied op verschillende grote luchthavens. Daarbij zou het onder meer om Schiphol gaan. De bedoeling daarvan is dat de Amerikaanse immigratie en naturalisatiedienst bezoekers daar dan al biometrisch kan doorlichten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Terzo

  Heel verstandig van de Amerikanen!

 2. Wachteres

  Als het maar niet zo gaat als op Schiphol en andere Europese internationale luchthavens.

  Vanwege de gewelddadige islam worden passagiers strenger gecontroleerd, maar als moslims, vooral moslima’s, bezwaar maken, dan hoeven zij niet doorgelicht te worden.

  Zo’n opvatting levert alleen maar meer werk op.

 3. Spleen

  Vluchtelingen komen zelden per vliegtuig. Ze hebben slechts de mogelijkheid om te voet de landsgrenzen over te steken die in de praktijk ook niet zijn af te sluiten.

  1. Anna

   Spleen. Hadden ze voor de EU ook beter hun grenzen wagenwijd open kunnen laten. Ze zijn volgens u toch “niet af te sluiten”.
   Alle landen hebben grenzen waar u niet zo maar binnen kunt lopen behalve de EU die hebben geen grenzen. Het stikt hier dan ook van de moslimmannen die hier komen wonen om van onze opgebouwde verzorgingsstaat gebruik te kunnen maken. Probeer eens de VS binnen te komen. Die willen wel dat de EU haar grenzen opdoekt alle asielzoekers opvangt en een verblijfsvergunning verschaft.

 4. Anna

  Amerikanen zorgen goed voor zichzelf altijd in het nadeel van de Europese burgers. Willen amper 10.000 moslimmannen opnemen die minstens 2 jaar door de Amerikaanse molen moeten voor ze een papiertje kunnen bemachtigen. Als dat al doorgaat.

  1. M. Brandenburg

   Een overheid moet ook kijken naar de belangen van het eigen volk en nooit naar die van een ander. Pas als je goed voor jezelf hebt gezorgd kan je mogelijkerwijs naar anderen kijken.

   De Europese burger is niet het pakkie aan van de Amerikanen, maar leuk dat u de suggestie wekt alsof dat wel zo zou moeten zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.