Bennie Jolink haalt keihard uit naar Serious Request: “een stel publiciteitsgeile aanstellers”

“Geef liever geld aan KWF.”

Normaal-zanger Bennie Jolink heeft na zijn concert in het Gelredome zaterdag keihard uitgehaald naar de dj’s van 3FM en hun Serious Request-actie. De actie had Jolink benaderd met de vraag of ze mochten collecteren bij het concert. Het antwoord van de Tukker? Een resoluut ‘nee’.

Aan het aanwezige publiek legde Jolink uit waarom. Volgens hem zijn de 3FM-dj’s “publiciteitsgeile aanstellers”.

“Een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris die een beetje voor de show in dat Glazen Huis gaan zitten. Het is een publiciteitsstunt waar weer tonnen en tonnen aan de strijkstok blijven hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF. Voor onderzoek tegen kanker.”

Het publiek reageerde razend enthousiast op Jolinks keiharde kritiek. Is Nederland soms klaar met Serious Request? De actie wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. Zoals elk jaar sluiten de dj’s van 3FM zich op in een glazen huis, waar ze tegen betaling verzoeknummers draaien. De opbrengst is bestemd voor kinderen in oorlogsgebieden, zoals Syrië en Congo. Zal de opbrengst dit jaar weer alle records verbreken, of zal de kritiek van de Achterhoekse zanger voor een daling zorgen?

Na zijn korte speech gaat Jolink verder met het nummer “En dan kan ik niets”. Ook dat kan op instemming rekenen van het aanwezige publiek.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. hans-e-pans

  Wat een stomme fout om Bennie Jolink een tukker te noemen.

  Bennie Jolink is zeker weten een Achterhoeker, te weten Hummelo.

  Deze fout wordt vaker gemaakt, alles wat achter de IJssel ligt is Twente.

  1. toetssteen

   Neemt niet weg dat ik de insteek van Jolink wel mag.

 2. papa charlie

  Bennie Jolink is geen Tukker, maar een Achterhoeker!

 3. Seneca

  Of deze kwal een tukker dan wel een achterhoeker is, zal mij een biet zijn. Het is een ongelooflijke etter die zich ver boven de massa verheven voelt en dat heel goed met zijn vervloekte policor instelling weet te verbloemen. Dat het publiek instemming laat blijken past beter in het straatje dat het ‘publiek’ alles mag maar niets weet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.