Bloednerveuze 72-jarige man moet voor de rechter verschijnen. Je gelooft niet wat die vervolgens doet om hem gerust te stellen

Een nerveuze Britse man die voor de rechter moest verschijnen kreeg toestemming van de rechter om zijn beste vriend mee te nemen: zijn kat.

Aiden Wiltshire, uit Chelmsford, kreeg toestemming van de rechter om zijn zwarte kat Taylor mee te nemen, omdat hij op die manier rustig kon blijven. De kat volgde de zaak vanuit zijn winkelwagentje. Hij stak zijn hoofd een beetje uit het wagentje, waardoor Aiden hem kon aaien. Bij een voorgaande zitting mocht Aiden zijn kat op schoot houden.

De 72-jarige man wordt verdacht van het stalken van twee vrouwen (ook op leeftijd). Hij reageerde tijdens de zitting niet op de beschuldiging.

Charles Gratwick, de rechter in de zaak, gaf Aiden toestemming om zijn kat mee te nemen nadat Aidens advocaat Gavin Burrell hem vertelde dat zijn cliënt last heeft van serieuze gezondheidsproblemen en dat zijn kat hem helpt om rustig te blijven. Hij legde uit:

“De kat is een kruk waar Aiden op leunt. Hij zit in een kleine mand en loopt dus niet vrij rond. Ik weet dat het wat gek klinkt, maar er is documentatie waaruit blijkt dat Aiden geestelijk echt gesteund wordt door de aanwezigheid van zijn kat.”

Hoewel de aanklacht tegen Aiden natuurlijk allerminst plezant is, is het wel erg mooi dat de rechter hem toestemming gaf om Taylor mee te nemen. Je kunt iemand best op een menselijke, vriendelijke manier berechten. Ja, ook als ze anderen echt hebben lastiggevallen (hoewel dat trouwens nog maar even bewezen moet worden).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.