Holleeder moet langer vastzitten

Geen categoriedec 04 2015, 17:00
Het Openbaar Ministerie laat weten dat het de rechtszaak tegen Willem Holleeder wil aanhouden tot 12 februari 2016. De bekenste onderwereld-baas van Nederland moet tot dat moment achter de tralies worden gehouden.
Dat liet het OM vandaag weten tijdens de vierde pro-forma zittingsdag in het proces tegen Holleeder.
Volgens De Telegraaf is één van de belangrijkste redenen hiervoor dat het OM steeds meer bewijs in handen krijgt tegen Holleeder en die informatie wil gebruiken om hem meer misdaden ten laste te leggen:

De lijst met aanklachten tegen Holleeder blijft groeien. Het OM legt hem nu ook uitlokking van de moord op John Mieremet (2005) ten laste, alsmede uitlokking van een eerdere poging tot moord op Mieremet in 2002. Holleeders betrokkenheid bij de liquidatie van Mieremet stond al op de lijst.

Tijdens de zittingen citeert het OM uit gesprekken met mensen als John Mieremet, Willem Endstra en Thomas van der Bijl. Alle drie zijn nu dood; geliquideerd door hun rivalen uit de onderwereld. Ook liet de zoon van Mieremet weten dat Holleeder hem er persoonlijk van op de hoogte stelde dat zijn vader vermoord zou worden. Toen hij contact met zijn vader probeerde op te nemen zodat hij zich in veiligheid kon brengen kreeg hij te horen dat hij te laat was: Mieremet was al uitgeschakeld.
Ook wil het OM dat de verhoren van Holleeders zussen (Astrid en Sonja) en zijn ex (Sandra den Hertog) in de openbaarheid moeten plaatsvinden in plaats van achter gesloten deuren, wat de rechtbank wil.
Het lijkt erop dat de zaak tegen Holleeder weleens het grootste Nederlandse proces tegen de onderwereld kon worden. Daardoor is het dus een historische zaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten