Ze leefde slechts 74 minuten, maar bereikte in die korte tijd meer dan menig mens in een lang en gezond leven

Geen categoriedec 04 2015, 18:00
Een Britse vrouw die van tevoren wist dat haar kind niet lang te leven had als ze haar op de wereld zou zetten zette de bevalling toch door. De reden? Op die manier kon ze eerst toch even van haar baby genieten, en daarna konden de organen van haar dochtertje gebruikt worden om zieke baby's - die een orgaantransplantatie nodig hadden - te helpen.
Emma Lee en haar echtgenoot Drew kregen na 13 weken zwangerschap te horen dat Emma zou bevallen van een tweeling. Er was echter een probleem. Eén van de kinderen had anencephaly, dat is een ziekte waardoor de hersenen en de schedel zich niet geheel kunnen ontwikkelen.
Emma's artsen vertelden haar dat ze een abortus konden uitvoeren. Dat weigerden zij en haar man echter.
Baby Hope werd vorige week geboren. Ze leefde erg kort: na 74 minuten overleed ze al in de liefhebbende armen van haar moeder.
Na de dood van Hope liet haar moeder weten dat ze haar organen ter beschikking stelt van het ziekenhuis zodat ze gebruikt kunnen worden om andere zieke kinderen te helpen. Ze legt uit:

"Als het plots was en we niet wisten dat ze ziek was, was het waarschijnlijk moeilijker geweest. Maar nu konden we er van tevoren al rekening mee houden."

Het echtpaar zegt dat ze geïnspireerd waren door het verhaal van Teddy Houlston, een baby met hetzelfde probleem. Hij werd eerder dit jaar geboren en overleed na 100 minuten. Ook zijn ouders stelden zijn organen ter beschikking van de wetenschap.
Emma:

"Ze leeft door - maar in iemand anders. Deze gedachte helpt ons om te gaan met ons verdriet. Niemand sprak tijdens de 74 minuten dat ze leefde. We knuffelden haar alleen maar de hele tijd om haar te laten voelen dat we van haar hielden."

josh, dad, mom
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten