Dit presentje van $5 werd het duurste kerstcadeau ooit

Deze kinderen gaven hun vader met kerst meer dan ze ooit hadden kunnen weten.

De meeste kinderen hebben niet al te veel geld. Als je dan ook nog eens het kind bent van niet al te rijke ouders, dan is die kans al helemaal groot. En als je je weinige geld dan toch in een kerstcadeau voor je ouders steekt, hoe klein dan ook, wordt dat zeker gewaardeerd.

Een man uit de Verenigde Staten was dan ook al erg dankbaar toen hij deze kerst van zijn kinderen een kraslot voor $5 kreeg. Vaak win je wel iets met dit soort loten, maar is de waarde daarvan lager dan van het lot zelf. Denk aan prijzen als een sleutelhanger, een zak chips of wat biertjes. Toch maakt dit het een aantrekkelijke vorm van gokken, want je gaat niet vaak met lege handen naar huis.

Toen deze man, die anoniem wilde blijven, zijn lot openkraste had hij dan ook hooguit een sixpack bier verwacht om de kerst wat gezelliger mee te maken. Maar toen de vakjes zich toonden, was hij stomverbaasd. Hij had iets gewonnen, en hoe.. Hij was 300.000 dollar rijker! De volgende dag bleek bij het inleveren van het lot dat hij inderdaad enkele tonnen had gewonnen.

Hij was uiteraard ontzettend dankbaar richting zijn kinderen, die nooit hadden kunnen voorstelen dat hun cadeau zo waardevol zou zijn. Als dank wil hij hen in ieder geval tijdens de volgende schoolvakantie een leuk reisje aanbieden. Ook zal hij het geld gebruiken om hen een zo goed mogelijke toekomst te geven.

Zo zie je maar weer dat een klein iets uiteindelijk groots kan uitpakken. Het gebaar is natuurlijk het belangrijkste, maar dit was zeker mooi meegenomen. Zo’n duur cadeau zullen de kinderen hun vader waarschijnlijk nooit weer kunnen geven. En zo werd een beetje geld, heel veel geld!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.