EP-voorzitter Schulz: miljoen vluchtelingen herverdelen over EU-lidstaten

Volgens de voorzitter van het Europees Parlement is het mogelijk om een miljoen vluchtelingen te verdelen over verschillende Europese landen.

Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, meldde donderdag na een overleg met premier Rutte dat het haalbaar is om een miljoen vluchtelingen te spreiden over alle 28 EU-lidstaten, mits al die landen meewerken. Eerder besloot de EU al om 160.000 asielzoekers te verdelen over de landen.

Dat besluit stuitte op veel bezwaren. Met name in Centraal- en Oost-Europa is men kritisch over het herverdelen van asielzoekers. Zo maakte Slowakije deze week bekend dat het land het EU-besluit zal aanvechten bij het Europees Hof van Justitie. Schulz denkt dat Slowakije die zaak zal verliezen, en ook premier Rutte liet weten de Slowaakse weerstand te betreuren.

Wel zei Rutte dat het aantal asielzoekers omlaag moet: “Die stroom moet zeer, zeer, zeer naar beneden”. Op dit moment groeit de vluchtelingenstroom elke maand, en naar schatting zullen dit jaar in totaal 58.000 mensen asiel aanvragen in Nederland. In Duitsland zijn de aantallen nog veel groter: dit jaar zijn daar maar liefst één miljoen mensen gearriveerd om asiel aan te vragen, volgens schattingen van de Duitse overheid.

Nederland wordt volgend jaar voorzitter van de EU. Het asielzoekersvraagstuk staat bovenaan de agenda, en dit was dan ook de reden van het gesprek tussen Rutte en Schulz. Om de migratiestroom in te dammen is het noodzakelijk dat de buitengrens van de EU beter zal worden bewaakt. Vooral de rol van Griekenland hierin is cruciaal. Enorm veel migranten komen via dat land de EU binnen, om vervolgens verder te reizen naar West-Europa. De Griekse regering weigert tot dusver hulp om de grens beter te beveiligen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Terzo

  Als men nu eerst eens echte vluchtelingen gaat scheiden van die frauderende migranten, dan blijven er waarschijnlijk zo’n 50 000 echte vluchtelingen over, dat moet te herverdelen zijn….

  1. Gielah

   50.000 echte vluchtelingen?
   500 lijkt me waarschijnlijker.
   En als we daar dan de christenen uitselecteren… dan worden het er nóg minder.

   Overigens… als ik zo’n Juncker weer eens aan de gang hoor ( maar er zijn er meer over wie ik precies hetzelfde denk…) dan rijst voor de zoveelste keer in mij de dringende vraag: ” Hoe krijg je óngekozenen voorgoed weg uit enig bestuur?”

   1. Spleen

    Gielah zou vluchtelingen aan de grens willen selecteren op geloofsovertuiging, alleen christenen hebben recht op een veilig bestaan. Laten we hopen dat ze in haar diepe onnozelheid niet beseft dat ze zich daarin vooral verwant met nazi’s en ISIS- idioten.

    1. Beukman

     Ik ga er vanuit dat mocht een ontheemd islamitisch hummeltje zich bij Gielah meldt, zij haar politieke harnas van zich afwerpt, en zich liefdevol over dit hummeltje ontfermt zoals het een mensch betaamt.

     1. toetssteen

      @Beukman
      Ik denk dat mevrouw Gielah zelfs wel een ontheemde Yezidi moeder met een kindje op zal nemen, maar hé Beukman, ook jou moet de nogal vreemde samenstelling van deze asielzoekers op zijn gevallen. het gros is niet bepaald vrouw/kind/oude van dagen en dat is vreemd Beukman, want als jij vlucht mag ik hopen dat je dat doet met familie.
      Maar goed ook jij weet echt wel dat de echte vluchtelingen, met familie, pal over de grens zitten. Waarom hen niet helpen in plaats van deze economische gelukszoekers die alles te min vinden. Hier mooi voorbeeld:

      http://www.blick.ch/news/schweiz/graubuenden/eritreer-streik-im-val-muestair-hier-ist-es-schlimm-ganz-schlimm-id4416236.html

      Tja, je zou ook eens zelf met een emmer sop de boel schoon gaan maken omdat je je verveeld. Nee, we gaan janken en klagen!

      Wat mij betreft, stuur ze maar naar die Brusselse kaviaarschuivers.

     2. Spleen

      Beste Beukman, uw natuurlijke neiging tot barmhartigheid en mededogen leidt bij u tot een overschatting van het vermogen van mevrouw Gielah tot deze deugden.
      Ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk heb.

    2. toetssteen

     @Spleen
     Leg uit!

     1. Spleen

      Wat begrijpt u niet, beste Toetssteen?

  2. Spleen

   Rekenen lijkt me niet het grootste talent van Terzo. Gelukkig is zijn seksuologische kennis van de mannelijke aarsopening en endeldarm groot.

   1. toetssteen

    @Spleen
    Eh, waar hebt u het over?

    1. Wouters

     Oh? Je bent al een tijdje niet op DDS geweest? Zodra Terzo opgewonden raakt, uit hij zichzelf het liefst door te refereren aan mannenliefde gepaard met de vormen van penetratie die de mannenliefde kent.

     1. Spleen

      Dat is Toetssteen wel bekend, Wouters, maar Terzo staat aan dezelfde kant van het schoolplein, dus die ga je niet afvallen.

     2. toetssteen

      @Wouters
      Welk een toeval hè dat het duo Tup en Joep ineens handje pepermuntje spelen. Ga toch wat anders doen sokpop!

    2. Spleen

     I hewt u niet bekend, beste heer Toetssteen, dat de nazi’s en de ISIS-extremisten dood of leven van mensen ook lieten en laten afhangen van hun geloofsovertuiging?

     1. Spleen

      I hewt = Is het

     2. toetssteen

      @Spleen
      Ehhhh, maar verder gaat het nog goed met u? Wie gaat de mensen die niet toe worden gelaten vermoorden?
      Hoe eens op met raaskallen Spleen!

      Mensen die echt vluchteling zijn moeten we opnemen, en ik twijfel er geen moment aan dat Gielah daar idem over denkt, maar 80% in de vechtleeftijd, moet geen enkel land opnemen! Dan is men de krankzinnigheid voorbij!
      Kijk naar Libanon en trek er lering uit!

     3. Spleen

      Waar het om gaat. beste Toetssteen dat nazi’s, ISIS-gekken en Gielah mensen voor hun veiligheid op geloofsovertuiging selecteren. Het is verontrustend dat u dit niet door lijkt te hebben.

   2. V.K.

    -@Simon,

    -Vergeet je bijltje niet knaapje.

    https://youtu.be/UL2-1-W7Plw

   3. Terzo

    We gaan je adres gegevens maar weer eens even neerplempen Wim Hutten.

    Laan op Poot 284 te ’s Gravenhage

    fotootje erbij?

    http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

    1. Spleen

     Ach lieverd, kun je die ziekenhuisdirecteur maar niet uit je hoofd zetten?

     Je hebt het niet makkelijk, kerel, maar we wensen je alle sterkte. Er is vast wel een boer in de buurt van Rockanje die jou hélemaal ziet zitten.

     1. Terzo

      Godskolerig Wim, wat heb jij toch een rotkop, er bestaat zoiets als plastische chirurgie hoor….Kunnen zij dat in Amerpoort niet, misschien krijg je wel korting als interim sukkel.

     2. Spleen

      Ik vind die Hutten wel meevallen, Rob, in elk geval vind jij hem kennelijk aantrekkelijk genoeg om hem obsessief te stalken.
      Ik zag dat jij op je Facebook al je foto’s van jezelf hebt verwijderd. Je voelde kennelijk nattigheid. Ik herinner me weinig vrolijk stemmende afbeeldingen van een behoorlijke corpulente bejaarde man. Het is nochtans fijn dat je over je eigen uiterlijk tevreden bent. Een beetje afvallen is wel aan te raden, maar mogelijk wil je niet zo lang leven.

     3. Terzo

      Waarom geef je die man niet een seintje Wim dat zijn naam wordt misbruikt, dat heb ik je al eens eerder aan geraden, maar dan komt de aap uit de mouw natuurlijk dat je het wel degelijk bent, en o ja Wim, natuurlijk kan ongedierte zoals jij mijn foto’s niet zien, die bewaar ik voor mijn vrienden namelijk, en daar behoor jij niet toe.

      Nou, groetjes maar weer hè Wim, toedeloe…..

     4. Spleen

      Jij stalkt die man, Rob, ik heb geen enkele behoefte om contact met die man te hebben. Dus dat seintje moet jij maar geven en ik vermoed dat je dat al eens gedaan hebt en een blauwtje hebt gelopen. Andrs kan ik die obsessie niet verklaren.
      Eerder mocht iedereen die foto’s van jou op Facebook zien, beste Rob maar je kreeg het een beetje benauwd toen iemand hier net zo debiel als jij dat doet je Facebookfoto’s hier afdrukte. Dus je snapt wel dat het niet helemaal fijn is om iemand te stalken en je privé-gegevens op straat worden gegooid.
      Wees niet bang hoor, ik zal je privé-identiteit zorgvuldig geheim houden. Ik heet geen Rob de H. en ik ben niet zo’n tragische loser als jij.

     5. Terzo

      Blijkbaar trof ik de roos Wim, landverraders zoals jij hadden die man al lang ingelicht namelijk. Maar ga gerust door hoor Hutten, het maakt mij namelijk geen zak uit of jij denkt mijn identiteit te raden, ik heb niets te verbergen, dit in tegenstelling tot jou, is je hoekwoning nog steeds verduistert op google eigenlijk na de eerste keer dat we je ermee confronteerden?

      En die zogenaamde foto’s van mij die je volgens eigen zeggen hier afdrukte, daar heb je toch nog wel een linkje van knul om dit te herhalen, toe Wim, maak ons eens blij…..triest stuk ongedierte dat je bent…

     6. Spleen

      Ik woon helaas niet in een hoekwoning, Rob, maar ik vermoed dat je denkt dat die ziekenhuisdirecteur daar wel in woont. Dat zal vast wel kloppen. Wat die verduistering behelst weet ik niet, heeft die man voortdurend de gordijnen dicht en kun je er niet naar binnen gluren? Ach, wat een narigheid.
      Die foto’s van jou die je uit angst verwijderde heb ik niet. Ik denk ook dat iemand daar verder in geïnteresseerd is.
      Dat die ziekenhuisdirecteur een landverrader is lijkt me wel logisch vanuit jouw gezichtspunt: iedereen die het maatschappelijk wat verder schopte dan jij is toch een landverrader?

      Maar zullen we het hier dan verder maar bij laten? Jij gaat lekker door met het stalken van die man of het zoeken naar een andere vriend en ik probeer het verder wat op de inhoud te houden.

     7. Terzo

      Je bent weer eens mooi op je bek gegaan Wim met je gebluf, koud hè met je broek op de enkels?

     8. Spleen

      Je bent een trieste loser, Rob.
      Eén advies: mijdt de aangeboden zorg niet.

     9. Terzo

      Ik kom eens langs interim Wim bij Amerpoort, zo goed flapdrol?

     10. Spleen

      Heel verstandig, beste Terzo, misschien hebben ze in dat ziekenhuis ook wel een psychiatrische afdeling waar ook acute hulp kan worden geboden.
      Het gaat met jou helemaal weer goed komen, beste man.

 2. Bromsnor

  Hiervoor heeft Orban al gewaarschuwd.

  De huidige immigratiestroom heeft weinig met echte “vluchtelingen” te maken die op zoek zijn naar veiligheid maar meer met een ware volksverhuizing uit de moslim landen die naar Noord Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Zolang de noordelijke EU landen immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de EU het “open deur” beleid handhaaft zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

  Met deze immigratie golf importeren islamitisch extremisme, Arabisch antisemitisme, nationale en etnische conflicten van andere volkeren, en bovendien een bevolking met een ander begrip van samenleven en wetten.

  De aanslagen van de Jihadisten zullen Europa niet veranderen…….demografische veranderingen via immigratie doen dat wel.

 3. V.K.

  -Met 160.000 vluchtelingen is een wig gedreven, dat was voor de EU nog wel te verhapstukken, dit is dus in no time opgelopen tot 1.000.000. Na ja, snap nu waarom Samsom geen bovengrens wou noemen, liever halfzacht in de camera kijken en vertellen dat hij het niet kan maken om een grens aan het aantal te stellen, stel je voor er zijn 20.000 vluchtelingen max, moet hij dan nr 20.001 terugsturen, da’s inhumaan, maar ja nu komen er oneindig veel meer vluchtelingen omdat Samsom het niet over z’n hart verkrijgt om die ene terug te sturen.

  -Ha ha. Die éne te veel, die doet het em.

 4. toetssteen

  En toen was er weer een comment foets. Ik ga de lap tekst niet nogmaals proberen te tikken, inhoudelijk komt het neer op dit:

  https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

 5. Ni28

  Zoek het maar zelf uit, Schultz en Merkel. Het is jullie probleem zoals al Orban eerder zei.

 6. Arno

  Herverdeel de islamieten maar naar Saoedi Arabië en Iran. Geen islam meer erbij in Europa. Er is ruimte zat, zeker in s-a en ook geld zat. Kunnen ze ook eens iets voor hun geloofsgenoten betekenen ipv terroristen te financieren.

 7. Ikora

  Aha. Zwangswanderung, Lebensraum, Endloesung. Zo kennen we de oude Schulz wieder.

  1. Spleen

   Wat staat uw Duits op een hoog niveau, Ikora.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.