Grappig: Kangoeroes zijn geweldige springers.. of toch niet?

Kangoeroes hebben geen trampolines nodig om te springen. Het is zelfs gewoon een ontzettend slechte combinatie.

Het blijven interessante, soms wat mysterieuze dieren, die kangoeroes. Toch weten we allemaal één ding zeker over ze: het zijn geweldige springers. Beter dan de beste Olympische springers onder de mensen. Wat lopen voor de mensheid is, is springen voor deze beesten. Het zit gewoon in hun genen, lijkt het.

Wij mensen hebben echter, als we hoger dan een metertje willen komen, toch echt hulp nodig. En daarom hebben veel mensen een trampoline in de tuin staan. Hoe ouder je wordt, hoe eerder je er misselijk op wordt en genoeg van krijgt, lijkt het wel. Maar voor kinderen is zo’n ding geweldig, vooral als je ze nog eventjes hun energie wilt laten verbruiken voor het slapen gaan.

Maar wat zou de combinatie kangoeroe plus trampoline nu opleveren? Maakt het allemaal weinig verschil voor het dier, of vliegt het juist tientallen meters de lucht in? Weinig kans dat een dierentuin je in Nederland er eentje uitleent om het te testen. Dan maar naar Australië, waar de maker van dit filmpje toevallig bezoek kreeg van één van deze springers. Toen de vrouw in haar tuin kwam, zag ze er eentje staan op de trampoline. Het volgende, korte filmpje laat zien wat er vervolgens gebeurt. We kunnen alvast verklappen: het is geen daverend succes.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.