Hij overleed op 13-jarige leeftijd aan kanker. Door een gift van $50 miljoen leeft zijn naam gelukkig door

Myron Garron probeerde zich groot te houden. Hij stond in hetzelfde ziekenhuis waar zijn zoon 53 jaar eerder geboren werd. Hij begon familie en vrienden te danken. Toen brak zijn stem en begon hij te huilen.

Na een lange stilte verzuchtte hij: “Maak je geen zorgen, ik leer hier wel mee omgaan.”

Hoewel Michael 53 jaar geboren werd overleed hij 40 jaar geleden op 13-jarige leeftijd. De oorzaak: kanker. Zijn laatste wens was dat hij nooit vergeten zou worden; dat er altijd iemand zou zijn die hem kende. Zijn naam in ieder geval.

Om die wens werkelijkheid te maken doneerden Myron en zijn vrouw Berna onlangs maar liefst 50 miljoen dollar aan het ziekenhuis in Toronto waar Michael geboren werd. Het hoofdgebouw van dat ziekenhuis werd vervolgens meteen omgedoopt tot het Michael Garron Ziekenhuis.

Toen moeder Berna de grote rode letters op het ziekenhuis zag barstte ze in tranen uit. Ze gaf toe dat ze lange tijd dacht dat ze de laatste wens van haar veel te jong overleden zoon nooit zou kunnen inwilligen. Haar man Myron voegde daar aan toe dat de jonge Michael “doodsbang was dat hij vergeten zou worden.”

Niet dus. Michael zal altijd herinnerd worden in de gemeenschap van Toronto, en dat allemaal dankzij de enorme gift van zijn ouders; een gift waar ze sinds Michaels dood decennialang voor gewerkt hebben.

Overigens laat het ziekenhuis weten dat het geld een enorme impact zal hebben. Ze kunnen de kwaliteit en kwantiteit van de zorg hierdoor namelijk flink vergroten. Dit betekent dat huidige en toekomstige patiënten van het Michael Garron ziekenhuis de Garrons – en Michael zelf – bijzonder dankbaar kunnen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.