ISIS dumpt expres lijken op straat om ‘vleesetende ziekte’ te verspreiden

Volgens Koerdische bronnen verspreidt de ziekte zich snel door heel Syrië.

Dat ISIS zijn hand niet omdraait voor gruwelijke wreedheden, wisten we allang. Journalisten onthoofden, vrouwen levend verbranden, je kunt het zo gek niet bedenken of de terreurorganisatie heeft het al een keer gedaan. Maar volgens Koerdische bronnen hebben de jihadistische fanaten nu een nieuwe, slinkse manier bedacht om de bevolking in vijandelijke gebieden het leven zuur te maken.

Volgens de Koerdische Rode Halve Maan laat ISIS de lijken van slachtoffers expres achter op straat. Dit zorgt voor een zeer onhygiënische situatie, waardoor een mysterieuze ziekte nu Syrië teistert. Een Koerdische woordvoerder vertelt:

De walgelijke daden van ISIS, namelijk het doden van onschuldige mensen waarna hun lijken op straat worden gedumpt, is de belangrijkste factor achter de snelle verspreiding van leishmaniose.

Als gevolg van de burgeroorlog in Syrië, die nu al vijf jaar woedt, is de gezondheidszorg in het land compleet in elkaar gestort. Hierdoor kunnen ziektes zich nog verder verspreiden onder de bevolking, vooral onder mensen met een lage weerstand zoals kinderen. Leishmaniose veroorzaakt onder meer vreselijke huidzweren, te zien op deze foto.

Een Koerdische strijder vertelt:

We hadden nog nooit van deze dodelijke ziekte gehoord. We vechten al vier jaar tegen ISIS, en deze ziekte is eigenlijk voortgekomen uit de belegerde gebieden van Tal Hamis, Hon en Qosa.

De ziekte wordt verspreidt door muggen, die in gedumpte lijken een ideale broedplaats hebben. In wezen maakt ISIS dus gebruik van een soort primitief biologisch wapen: zonder enig respect voor menselijke waardigheid, gooien ze lichamen gewoon op straat, om de gruwelijke ziekte verder te verspreiden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Spleen

  We kunnen maar geen genoeg krijgen van het griezelkabinet ISIS. Dit lijkt me een interessant thema voor de volgende Holluwood-film: we zijn dol op dit soort verhalen.

  1. V.K.

   -@Spl..

   -blijkbaar heb je voor dat je je reactie neerplempte eerst maar even gekeken wat de bron van deze gruweldaad is.

   -Nou, komt uit voor jou betrouwbare bron, die kan je dit keer niet in twijfel trekken.

   -blijft over besmuikend schrijven over de DDS en haar lezers.

   -Denk je nou echt dat jij met je schrijven reaguursels bijdraagt tot enig begrip voor de vluchtelingen.

   -Haat aanwakkeren, lijken voor jouw huis naar de deur van de buurman slepen dat doe je egostrelende opmerkingen/kanttekeningen, je helpt alleen jezelf hiermee.

 2. Spleen

  We kunnen maar geen genoeg krijgen van het griezelkabinet ISIS. Dit lijkt me een interessant thema voor de volgende Hollywood-film: we zijn dol op dit soort verhalen.

 3. V.K.

  “Hij rot de ziel van een volk, hij werkt in het geheim en als onbekende in de nacht om de pijlers van een stad te ondermijnen, hij infecteert het politieke lichaam, zodat het zich niet meer kan verweren. Een moordenaar is minder te vrezen want de verrader is als de Pest.”
  Marcus Tullius Cicero

  http://goo.gl/j3VHI8

 4. toetssteen

  Neh, is bullshit. Pas bij een pestplaag en dan gaat het om vlooien, vind ik dit iets om serieus te nemen.
  Overigens lijkt me het een gruwelijk aanzicht om ontbindende lijken in de straten te zien. En ik denk dat het veeleer daarmee iets uit heeft te staan: vrees aanjagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.