Israëlische premier gebeten door eigen hond

Toch is ze nog steeds zijn favoriete huisdier.

Eergisteren veroorzaakte Kaya, de hond van de Israëlische premier Netanyahu, opschudding. Tijdens een bijeenkomst voor Chanoeka, het Joodse lichtjesfeest, beet de hond namelijk twee aanwezigen. Behoorlijk vervelend voor degenen die werden gebeten, en een beetje gênant voor de premier zelf.

De eerste gast die werd gebeten is lid van de Israëlische Tweede Kamer. Ze was met de hond aan het spelen, maar tijdens de drukke bijeenkomst, die in de ambtswoning van Netanyahu plaatsvond, raakte de hond een in paniek. Ze werd zo angstig, dat ze beet. Gelukkig waren de verwondingen niet ernstig en bleef het parlementslid gewoon bij het feest.

Daarna ging de man van een andere politica spelen met Kaya. Hij wist niet dat het dier eerder die avond had gebeten, en voordat mensen hem konden waarschuwen, moest hij er zelf aan geloven. Ook hij kreeg een beet in zijn hand, en werd behandeld door de medische staf van de premier. Beide ‘slachtoffers’ van de hond gingen daarna gewoon door met het gezellige feest, en vonden het allemaal wel meevallen.

Screen Shot 2015-12-11 at 11.22.17
De zoons en echtgenote van Netanyahu met hond Kaya

Vandaag werd bekend dat het incident niet de eerste keer is dat Kaya bijt. De hond werd een half jaar geleden door de familie Netanyahu geadopteerd uit een asiel. Een paar dagen na haar aankomst bij haar nieuwe baasjes, in juli, gaf de viervoeter een flinke knauw aan de premier. Voor de zekerheid kreeg hij een rabies-vaccin toegediend.

Tot vandaag wist niemand van het eerdere bijtgeval. De premier had alle betrokkenen namelijk laten beloven, het voorval geheim te houden. Netanyahu wilde met de adoptie van Kaya een statement maken dat het een goed idee is om een hond uit het asiel te redden. Helaas zullen veel mensen daar anders over gaan denken na de bijtincidenten.

Netanyahu zelf is na het bijtincident in ieder geval niet minder van zijn hond gaan houden. Hij postte op Facebook onlangs dat Kaya veel licht in zijn leven heeft gebracht. Ook is de hond regelmatig aanwezig bij bezoeken van buitenlandse politici, zoals de Amerikaanse minister John Kerry. Netanyahu is dan ook niet van plan om de hond weer naar het asiel te brengen. Op internet komen mensen op voor de hond. Zo zette de haarstylist van Sarah Netanyahu (de vrouw van) een foto op Instagram met de hashtag #KayaBijtNiet.

Screen Shot 2015-12-11 at 11.18.56

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Spleen

    Wat zijn honden soms toch intelligente dieren!

  2. Aa

    Je moet zo’n hond ook niet tussen allerlei politici zetten. Valt nog mee dat er maar zo weinig zijn gebeten door die hond. Meneer Netanyahu…..ik wil deze hond graag van u overnemen. Kan ik een dagelijks rondje over het Binnenhof doen met dit dier.
    Niks mis met dit beest, gespecialiseerd op bepaalde doelgroep.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.