Je zult niet snel raden met wie deze zieke kinderen de nieuwe Star Wars mochten kijken

Trudeau
Foto: CBC

Deze zieke kinderen mochten als één van de eersten de nieuwe Star Wars bekijken. Maar wie was het die hen uitnodigde?

20 kinderen van het Children’s Hospital of Eastern Ontario mochten deze week in de Canadese hoofdstad Ottawa naar een privévoorstelling van de nieuwe Star Wars-film, die op dit moment wereldwijd enorm populair is. De kinderen zullen waarschijnlijk fans van de filmserie zijn, maar een grotere fan dan hun begeleider zal er niet bij zitten.

De kinderen waren namelijk niet alleen bij de vertoning. Niemand minder dan Justin Trudeau, de premier van Canada, had hen uitgenodigd. De minister-president staat in zijn land bekend als een enorme Star Wars-fan: zo verkleedde hij zich met Halloween als Han Solo, een personage uit de films. Dit bleef ook niet onopgemerkt bij de producenten van de film. Toen de partij van Trudeau de verkiezingen won in Canada, hadden zij een kleine verrassing voor hem in petto:

 

Jazeker, de Star Wars-premier mocht als één van de eersten de nieuwe film zien! Leuk voor hem natuurlijk, vooral omdat hij nog mensen mocht meenemen. Het was natuurlijk niet meer dan normaal geweest als hij had besloten om met zijn vrouw en kinderen te gaan. Maar de kersverse premier besloot het anders aan te pakken. Hij belde met het lokale kinderziekenhuis en vertelde dat hij 20 van hun patiëntjes wilde uitnodigen om samen met hem, en alleen met hem, de nieuwe film te bekijken. En zo geschiedde het.

De kinderen hadden volgens hem de avond van hun leven, en Trudeau zelf heeft er kennelijk ook wel van kunnen genieten. Hij geeft wel één spoiler over de film:

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!