#JeBentGeenMoslimJongen gaat viraal in Groot-Brittannië na aanslag met mes

Toen een radicale moslim onlangs passagiers van de metro in Londen neerstak gilde hij dat hij dit “voor Syrië” deed. De man gaf daarmee aan dat hij een extremist is en dat hij het Groot-Brittannië kwalijk neemt dat het deel uitmaakt van de anti-ISIS coalitie.

Het was de zoveelste aanslag in het westen in korte tijd, uitgevoerd door alweer een radicale moslim.

Hoewel dat bijzonder ernstig is, is het niet de uitroep van de terrorist die viraal is gegaan, maar de uitroep van een andere passagier die zag wat er gebeurde. Toen de man tegen de grond werd gewerkt riep deze passagier hem toe: “You ain’t no Muslim bruv!” Wat neerkomt op: “Je bent helegaar geen moslim, bro!”

Londenaars vonden dit een geweldige actie. Zoals de Guardian uitlegt ging de term in weinig tot geen tijd viraal:

Among those who considered it the perfect riposte to attempts to spread violence and terror in London were the writers Tony Parsons and Bonnie Greer. Parsons tweeted: “Proud of my city today. #YouAintNoMuslimBruv.” Greer tweeted: “Reports that someone yelled at perp:#YouAintNoMuslimBruv ! Yes..that sounds like a Londoner to me.”

En dat waren alles behalve de enige positieve reacties:

Natuurlijk is het van het grootste belang dat terroristen én de Radicale Islam bestreden worden, maar we moeten ervoor waken dat we ons niet uit elkaar laten spelen door extremistische gekken. Het is goed dat deze hashtag ons daar aan herinnert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Terzo

  De politiek correcte knurften grijpen ook elke strohalm, whoehahahaha….

 2. Arno

  Die gast is een ware islamiet en volger van mo de pedofeet. Hij volgt de koran tot op de letter en leeft het leven van de pedofeet. Hij is geweldadig, terroriseert en tolereert geen tegenspraak tegen de islam.

 3. Spleen

  We noemen christenen die moorden plegen ook geen christenen.

  1. Arno

   Klopt, jezus leerde liefde, maar mohammed leerde haat. Dus een ware christen moord niet, maar ware christenen zijn er maar heel weinig. Een ware moslim moord en terroriseert zoals opgedragen door mohammed en daar zijn er veel meer van en het worden er steeds meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.