Last van een verdrietige en ontroostbare baby? Deze dokter laat je op schattige wijze zien hoe je het kind in een mum van tijd kan kalmeren

Huilende baby’s breken je hart, maar ze horen wel bij de ervaring van het ouderschap. Wat daar ook bijhoort is het weer troosten van de kinderen. Maar hoe doe je dat met een baby die intens verdrietig en vrijwel ontroostbaar lijkt?

Iedere nieuwe ouder kan erover meepraten: je houdt zielsveel van je pasgeboren kindje, maar is de liefde wel wederzijds? De baby huilt vrijwel non-stop, en geeft je als vader of moeder het idee dat je allerlei dingen niet goed doet voor de kleine dreumes.

Maar wat veel mensen niet weten is dat er vaak een eenvoudige oplossing is voor verdrietige baby’s: je hoeft ze alleen maar op een bepaalde manier vast te houden. En het is verbuffend eenvoudig. Dokter Robert Hamilton van Pacific Ocean Pediatrics laat zien hoe het moet in deze even nuttige als schattige instructievideo:

Dus even samenvattend in dit stappenplan:

1. Vouw de rechterarm over de borstkas
2. Houd de armpjes voorzichtig vast
3. Pak de baby beet bij het luiergedeelte
4. Wieg heen en weer in een hoek van 45 graden.

Doe dat, en ook jij kan een fenomenale babytrooster worden! Heb jij vrienden met pasgeboren kinderen? Laat ze dan snel deze geweldige truc zien!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Nicky

    Leuk te zien. Ja zijn soms simpele dingen. Kan ook voorbeelden geven, als vader van vier kinderen.
    Heb weliswaar nog nooit geprobeerd de Afrikaanse (stam?) methode waarover ik een keer las, van een zendeling. Die leven wat dichter bij de natuur zullen we maar zeggen, dus ‘schaamte’ is anders daar(?). Als kinderen daar troost nodig hebben, wrijven de ouders ook wel over de edele delen van zo’n kind. En dat schijnt ook te helpen.

    Ook heel apart, vertelde een andere zendeling uit (toen) Nieuw Guinea, dat de vrouw van het stamhoofd je als nieuwe gast, uitnodigt om aan haar borst te zuigen. Die wordt je dus daar van harte aangeboden. Heel vereerd zijn zij dan, en de gast moet ook vereerd zijn. Daarna mogen ook de biggetjes een tijdje weer aan de borst. Bijvoorbeeld.

    Terug naar de – zelfs zeer jonge – kinderen. Een goede opvoeder kan meestal hóren of het kind zeurt, of (ongezonde) aandacht wil, of bang is, of echt troost nodig heeft omdat het lijdt, enz.!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.