Moskou: Erdogan handelt persoonlijk in olie met ISIS

Moskou heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan ervan beschuldigd te handelen met terreurgroep ISIS.

Dat heeft Anatoli Antonov, een onderminister van het Russische Ministerie van Defensie, woensdag verklaard. De president van de Republiek Turkije zou, samen met zijn familieleden, persoonlijk betrokken zijn bij de handel in olie met terreurgroep ISIS.

Hoewel Turkije aan de rand van het olierijke Midden-Oosten ligt, zijn de benzineprijzen er vrijwel de hoogste van de wereld. Het land zou dus belang hebben bij goedkopere olie, en de moslimextremisten aan geld om hun terreur te financieren. De Russen beweren dat de Turken de grootste afnemers van ISIS-olie zijn. Ook zouden ze bewijs hebben dat leden van de Turkse regering nauw betrokken zijn bij deze afspraken.

Erdoğan ontkent ook maar iets te maken willen hebben met ISIS, en dat zijn land de groep niet financiert door olie van hen af te nemen. Hij roept de Russische president Vladimir Poetin op om met bewijzen voor de beweringen te komen. Ook heeft hij gezegd te zullen aftreden als zulk bewijs daadwerkelijk zou bestaan. Hij roept Poetin echter ook op om zelf af te treden, als hij niet snel met bewijzen over de brug kan komen.

Het ministerie heeft aangekondigd komende week met de gevraagde bewijzen naar buiten te komen. Rusland zou satellietbeelden in handen hebben die tonen dat tankwagens de Turks-Syrische grens oversteken.

Deze uitspraken volgen op een week aan spanningen tussen de twee landen. Nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig neerschoot, dat naar eigen zeggen over Turkse grondgebied heen vloog, zijn de beschuldigingen heen en weer gevlogen. Turkije ziet het als een voorbeeld van Russische aggressie, en Rusland als een ongeprovoceerde aanval op haar luchtmacht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Spleen

  Putin voert een testosteron-politiek. Kleine mannetjes zijn daartoe geneigd.

  1. LantR.fant

   Welnee Spleen. Die berichten over Edrogan vindt je werkelijk overal. Het is een publiek geheim, dat Erdogan een uiterst dubieuze dubbelrol speelt. Waarin de handel in isis-olie er 1 van is.
   Putin is slechts het eerste staatshoofd dat dit roept.

   1. V.K.

    -@Lanterfant,

    -het gaat er niet om of Erdogan in de olie-handel zit, maar met wie, in dit geval geen IS, maar turkmenen of het hier zo geliefde Al-Nursa.
    na ja, laat Putin maar bewijzen dat het IS is.

    1. LantR.fant

     Laat Putin de boel maar preventief platgooien. Dan kunnen ze daarna altijd nog wel uitzoeken hoe het nou precies zat.
     Maar de zoon van Erdogan zit tot aan zijn nek in de oliehandel met is. Ongelukkigerwijze hebben de Russen hun transportcapaciteit wat gekortwiekt.
     Wat de satanknecht van Ankara weer tot woede drijft.

     1. V.K.

      -@LantR.fant

      -Turkije heeft zich altijd al met oliesmokkel beziggehouden, destijds met Irak(Houssein), en Iran Ayatholla’s., waarbij er altijd wel een oogje werd dichtgeknepen.

      http://www.refdag.nl/oud/bui/980620bui06.html

      -Na ja, laat de NATO maar eens haar handen van Turkije aftrekken, zoals Obama dat ook met Saudi-Arabie heeft gedaan

 2. Ni28

  Stel dat de Russen gelijk hebben. Wat zijn dan de dubieuze afspraken van de EU met Turkije nog waard?

  1. LantR.fant

   Heeft een afspraak van de EU met Turkije ooit enige waarde gehad dan?

 3. Svetlana

  http://amr.amronline.de/2014/09/06/obama-atomkrieg-europa-waere-vorstellbar/

  Het was Obama’s werk. Hij stuurt de wereld richting een nuclaire oorlog

  1. Ni28

   Ongelooflijk, nu is het weer Obama.

 4. Arno

  Erdogan wil maar 1 ding en dat is een nieuw ottomaans rijk. Daarvoor gebruikt hij alle mogelijkheden en dat is onder andere IS. Ook zijn uitspraak van er is maar 1 islam zegt genoeg samen met zijn houding tegenover syrie en iran.
  Hij is een soenniet die de soennieten van al nusra, al qaida en IS steunt en gebruikt voor zij agenda.

  Putin zegt als 1 van de weinige deze waarheid.

  1. Niek Verheyen

   Amen!

 5. toetssteen

  http://off-guardian.org/2015/10/02/obamas-case-for-syrian-war-proven-lies/

  Tel dat er maar bij op om te weten dat er iemand straks gekke dingen uit gaat halen om een drama te veroorzaken.

 6. nick

  Het liegen van Erdogan is het meest waarschijnlijk. Liegen is geboden/toegestaan volgens de Islam om de niet moslim te misleiden, takiya dus.

  Laat Erdogan maar eens bewijzen dat het niet zo is!

  1. Wouters

   “Laat Erdogan maar eens bewijzen dat het niet zo is!”

   Uh, nee. Zo werkt het niet. Degene die iemand of iets in staat van beschuldiging stelt, dient ook met bewijzen te komen. En met goede redenen overigens. Google maar eens, iets meer kennis kan geen kwaad in jouw geval.

   1. toetssteen

    @Wouters
    Wat bewijst dat u stomweg niets leest! of is zelfs de Independent al fout leesvoer?

    Samen met Spleen bent u de teloorgang van het westen, ook al staat het in een mene tekel op de wand dan zult u nog wegkijken en als de ellende losbarst zult u zeggen: waarom waarschuwde niemand mij?

    Van de beurs tot de krijg, u kijkt met een nekverkrampende waanzin weg om het vooral niet te zien! Nee, want stelt u zich eens voor als u de beursberichten bij hebben gehouden en zou hebben gezien dat waar ik al weken op attendeer gewoon uit is gekomen.
    Nou hoppa, hoofd terug in de grond en morgen lekker weer jammeren over die leeghoofdige PVV/VVD’ers, lees domrechts.

 7. nick

  Afgelopen dinsdag leverde Rusland een indrukwekkende hoeveelheid bewijs, waaronder satellietfoto’s, dat er enorme hoeveelheden door ISIS gestolen olie naar Turkije worden gesmokkeld.

  Omdat dit ook uit eerdere onafhankelijke onderzoeken is gebleken, kan de Turkse president Erdogan onmogelijk blijven beweren dat hij niets weet van deze eindeloze stroom van vele honderden tot soms wel duizenden tankwagens die dagelijks zonder problemen de grensovergangen met Turkije oversteken.

  Bovendien: wat de Russen kunnen zien, kunnen de Amerikanen ook zien. President Obama moet daarom al heel lang op de hoogte zijn van de Turkse samenwerking met ISIS, en is daarom –net als de NAVO en de EU- medeplichtig.

  En volgens verdere informatie zijn de topleiders van het land, president Erdogan en zijn familie, betrokken bij deze criminele activiteiten. Je kunt de controle over zulke vergaande diefstal enkel aan je naaste verwanten geven. In het Westen vraagt echter niemand naar het feit dat de zoon van de Turkse president hoofd van een van de grootste energiebedrijven is, of dat hij zijn zwager heeft aangesteld als minister van Energie. Wat een geweldig familiebedrijf!’

  Onafhankelijke commentatoren zeggen dat Turkije om deze redenen uit de NAVO zou moeten worden gezet. Maar dat is nu juist het probleem: Erdogan geniet niet alleen de volle steun van de NAVO, maar ook van Obama en de Europese Unie, die afgelopen weekend een diepe knieval voor hem maakte en hem met minimaal € 3 miljard beloonde voor zijn criminele activiteiten waarmee hij ISIS ondersteunt, en waarmee hij tevens hun uitroeingsoorlog tegen het christendom in het Midden Oosten gaande houdt.

  Info: ISIS verdient volgens voorzichtige schattingen DAGELIJKS $ 1,5 miljoen met de diefstal en smokkel van olie, en dat al zeker 4 jaar lang.

  conclusie: VS, NAVO en EU kiezen voor Turkije en islamisering Europa.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/Rusland-levert-keihard-bewijs-van-enorme-Turkse-oliesmokkel-voor-ISIS

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.