Hij schreef een lied voor zijn moeder met kanker. En nu kan hij het echt beluisteren

Geen categoriedec 02 2015, 19:00
Toen zijn moeder het vreselijke nieuws bracht dat ze weer kanker had, had deze jongen een kleine verrassing klaarstaan.
Je kind moeten vertellen dat je kanker hebt is één ding. Maar als je dan jarenlang hebt gevochten, chemokuren en andere behandelingen hebt doorstaan, dan is het vreselijk om te horen dat de ziekte terug is. Toen Christi Nelson haar kinderen vertelde dat haar borstkanker terug was, bleef het even stil. Daarna zei haar zoontje Archer dat hij iets te zeggen had:

Ik vind kanker stom. Weet je waarom? Omdat ma het al eens heeft verslagen, en nu is het teruggekomen om weer verslagen te worden.

Maar dat was niet het enige wat Archer had gedaan. Toen zijn vader, Mike, op een dag de kamer van Archer binnenkwam leek zijn CD-speler het niet te doen. Hij werkt zelf bij een radiostation en had zijn zoon geleerd om CD's te branden, want "elk kind moet leren omgaan met vette 90's-techniek", aldus Mike. Er bleek een stuk papier in de speler te zitten, in de vorm van een CD. Er stond in grote letters op: "Boob spelled backwards is boob". Archer vertelde dat hij een nummer voor zijn moeder had bedacht, maar dat hij geen idee had hoe hij het daadwerkelijk kon opnemen.
Na deze hartverwarmende onthulling besloot Mike alles op alles te zetten om het nummer van zijn zoon werkelijkheid te maken. Hij vroeg elke artiest die bij zijn radiozender langskwam om een klein stukje van het lied op te nemen. Vele bands en zangers later, waaronder Taylor Swift en ImagineDragons, was het nummer na acht maanden klaar. Het project werd omgedoopt tot #BoobProject, dat gebruikt werd door participerende muzikanten om aandacht te vragen voor borstkanker.
[caption id="attachment_125581" align="aligncenter" width="621"]De familie na de onthulling. Foto: Christi Nelson De familie na de onthulling. Foto: Christi Nelson[/caption]
Archer's moeder kon de actie van haar zoon en echtgenoot uiteraard nauwelijks geloven. "We huilen nog steeds elke keer als we het nummer horen" zegt ze. Inmiddels proberen ze met het nummer geld op te halen, om zo onderzoek naar borstkankerbehandelingen te steunen. Hun doel? 100 duizend dollar. Haar eigen behandeling lijkt de goede kant op te gaan, maar het gezin is zich ervan bewust dat het met vele vrouwen slechter afloopt dan met haar. En daar wil ze iets aan veranderen. "Ik voel nu dat ik sterfelijk ben, en daarom wil ik de momenten met mijn kinderen zoveel mogelijk benutten. Ik hou gewoon zo veel van ze" aldus Christi.
Beluister het nummer zelf hier:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/BoobProject-Hozier-Florence-Welch-etc-Boob-Spelled-Backwards-is-Boob-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten