Rafael van der Vaart krijgt ervan langs om zijn behandeling van Sabia

Geen categoriedec 27 2015, 21:00
Woedende fans eisen dat Rafael Sabia steunt.
Rafael van der Vaart krijgt het zwaar te verduren. Hij wilde dit jaar zijn comeback maken in het voetbal bij de Spaanse club Real Betis, maar dat gaat nog niet van een leien dakje – Rafaels prestaties vallen tegen, wat hij zelf ook toegeeft. Maar ook op persoonlijk vlak gaat het allemaal niet lekker. Rafael en Sabia Engizek beëindigden hun relatie, waarna een schijnbaar eindeloos mediadrama volgde.
Sabia claimde zwanger te zijn van Rafael, maar volgens Rafaels familie was dat allemaal lariekoek. Ook na Sabia's miskraam bleven de geruchten rondzingen. Een "anonieme bron" (hoogstwaarschijnlijk iemand in Rafaels familie) beweerde dat de zwangerschap van A tot Z door Sabia zou zijn verzonnen, als truc om Rafael terug te krijgen. Ook die andere ex van Rafael, Sylvie Meis, bemoeide zich met de kwestie, door Sabia een venijnige steek onder water te geven op Instagram.
En waar was Rafael in dit hele mediagebeuren waarin zijn exen en zijn familie ruziemakend over straat rolden? De voetballer bleef muisstil, en was nergens te bekennen. Er viel geen onvertogen woord, maar hij gaf ook geen woorden van steun.
Tientallen fans van Sabia maken zich daar behoorlijk boos over. Zelfs zo erg, dat ze Rafael erop aanspreken op zijn Facebookpagina:
Screen Shot 2015-12-27 at 20.12.43
De voetballer wordt een gebrek aan ruggengraat verweten in de Sabia-kwestie, en zelfs zijn opvoeding wordt in twijfel getrokken.
Screen Shot 2015-12-27 at 20.13.12
Aan de ene kant is het waar dat Rafael opvallend stil is gebleven in het media-spektakel rond zijn ex-vriendin, maar aan de andere kant is hij haar op andere manieren wel altijd blijven steunen. Zo bleef Rafael de huur doorbetalen van zijn riante woning in Hamburg, zodat Sabia daar kon blijven wonen. Nu Sabia waarschijnlijk naar Amsterdam verhuist, waar haar andere ex Khalid Boulahrouz een mooi appartement voor haar heeft ingericht, is wat Rafael betreft de kous af.
Het lijkt erop dat de voetballer zich niet wil laten afleiden door allerlei gedoe rondom Sabia, maar zich wil focussen op zijn voetbalcarrière. Hopelijk brengt dat in 2016 wél het gewenste resultaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten