Sollicitante wordt afgewezen. De reden? Ze kwam met de trein…

“U wilt met de trein komen werken? Sorry, maar dan kunnen we u niet aannemen.”

Met de trein naar je werk. Voor honderdduizenden Nederlanders is het de normaalste zaak van de wereld. Het is makkelijk, tijdens de reis kun je nog wat werk doen, en met een beetje geluk ben je een beetje snel op je bestemming.

De Belgische Kirstin Coun (33) kwam er helaas achter dat de trein echter niet goed is voor je carrière. Ze solliciteerde onlangs bij een bedrijf, en alles ging goed. De potentiële werkgever was enthousiast over haar kwalificaties, ze had uitgebreid met het bedrijf gesproken, en het zag er dan ook naar uit dat Kirstin zich kon verheugen op een nieuwe baan.

12241374_10153263468183157_1552306134640327051_n

Maar toen ze vertelde dat ze met de trein was gekomen, veranderde de sfeer:

“Sorry, maar dan stopt het hier en nu”

Aldus het bedrijf. De Belgische spoorwegen zouden te onbetrouwbaar zijn – als er immers vertraging was door een staking, bijvoorbeeld, zou Kirstin nooit op tijd op haar werk zijn. En daar zat de werkgever niet op te wachten. Kirstin werd dus toch niet aangenomen, ondanks het feit dat ze verder zeer geschikt was voor de baan.

Ook de Nederlandse Spoorwegen vertonen natuurlijk zo nu en dan kuren. Maar is dat reden om iemand niet aan te nemen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. RS

    Tja, ik kan mij daar wel in vinden, een werknemer die NIET op tijd komt kost GELD, en de werkgever wil altijd aan zijn personeel VERDIENEN!!!!!!!!!!
    Aan de andere kant , als je afhankelijk bent van het OV, wat NOOIT op tijd komt………..is ook van kromme!!!!!!!!!!
    Ik denk, als deze jongedame hier een Rechter laat over oordelen, dat is /moet dan in het voordeel van de werkgever uitvallen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.