Van Gaal: als de relatie met mijn spelers verslechtert "ben ik weg"

Geen categoriedec 05 2015, 15:00
Louis van Gaal heeft naar eigen zeggen een uitstekende relatie met zijn spelers bij Manchester United. Op het moment dat dit verandert, zegt hij, zal hij echter onmiddellijk zijn biezen pakken.

"De chemie tussen de spelers en de technische staf is het allerbelangrijkste," zegt de 64-jarige toptrainer uit Nederland. "Als ik het gevoel heb dat die chemie aanwezig is, zal ik altijd tot het uiterste gaan."

Als dat verandert zal hij daar echter onmiddellijk conclusies uit trekken:

Maar als ik ook maar een beetje het gevoel heb, dat het minder wordt, dan ben ik de eerste coach om te vertrekken. Zo was het ook bij mijn vorige clubs.

Dat laatste komt voor een deel door zijn professionalisme, maar ook door zijn ego. Hij wil namelijk dat zijn oude clubs op een positieve manier over hem spreken. Dat gebeurt alleen als de hele staf en alle spelers ervan overtuigd zijn dat hij het op het juiste moment opstapte:

Ik ben blij dat er goede dingen over mij gezegd worden als ik weg ben. Het is fantastisch als mensen zeggen: 'Oh, hij was erg goed. Hij gaf structuur en legde de basis voor andere dingen'.

De kans dat de chemie binnenkort verdwijnt bij Manchester is minimaal. De ploeg staat namelijk tweede in de Premier League. Dit terwijl het doel slechts 'de top vier' was voor dit seizoen. Oorspronkelijk hoopte de leiding van de club pas in het seizoen 206-2017 mee te strijden om de titel. Het heeft er alle schijn van dat men dat dit jaar al kan doen. De achterstand op de nummers één, Manchester City en Leicester City bedraagt namelijk maar één schamel puntje. Als die ploegen gelijk spelen en United wint is Van Gaal koploper.
Opvallend genoeg gaat het vooralsnog bijzonder slecht met Chelsea, de ploeg van Jose Mourinho. Die ploeg staat op de veertiende plek met het belachelijke aantal van 15 punten. Hoewel de leiding van die club voorlopig nog zijn vertrouwen in hem uitspreekt zal dat ongetwijfeld anders zijn als de ranglijst niet snel verandert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten