Veiligheidsdiensten vrezen aanslag met bakfiets rond Oud en Nieuw

Het klinkt als een grap, maar de dreiging is allesbehalve lachwekkend.

Veiligheidsdiensten waarschuwen voor een aanslag met een (bak)fiets in Amsterdam tijdens Oud en Nieuw. Dat staat volgens het Parool in een memo aan de Amsterdamse politie:

“Als middel zou sprake kunnen zijn van een (bak)fiets voorzien van explosieven. Er wordt daarom gevraagd om extra alertheid rond publieke locaties en evenementen in de komende periode tot en met oud en nieuw. Meld afwijkend gedrag en opvallende objecten direct.”

Er zijn geen concrete aanwijzingen voor een geplande aanslag, maar de periode rond Kerst en Oud en Nieuw is altijd riskant. Een aanslag op een druk winkelcentrum, bijvoorbeeld, kan in die periode extra veel slachtoffers maken. Ook wordt er in de drukte van Oud en Nieuw minder goed opgelet. Terroristen kunnen misbruik maken van het feit dat de politie dan druk bezig is met het vuurwerkgebeuren om hun plannen uit te voeren.

Alle agenten in Amsterdam hebben opdracht gekregen om extra alert te zijn, vooral op drukke plekken en evenementen. De Amsterdamse politie en de woordvoerder van burgemeester Van der Laan willen verder niet inhoudelijk reageren. Het is nog niet bekend of er wordt gezocht naar een specifieke bakfiets, of dat het een meer algemene waarschuwing betreft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Antidotum

    Normaal plegen ze aanslagen op een scooter en gaan er vandoor.

    Een bakfiets vol met plofbrood? Tja!?

  2. Pjotter

    Let vooral op bakfietsen met arabies kenteken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.