Verwarde vrouw draagt vreemde pakketjes bij zich en niemand snapt het. Wanneer ze ze uitpakt, barsten ze in huilen uit

Geen categoriedec 29 2015, 13:00
Echte moederliefde.
Agent Pak wil net in slaap dommelen, wanneer er een vreemde melding binnenkomt. Een oude, verwarde vrouw liep al een uur doelloos rond in de buurt. In Pusan, Zuid-Korea, waar agent Pak werkt, is het erg druk op straat, en hij gaat dan ook snel op pad om even polshoogte te nemen. De vrouw zal wel gewoon verdwaald zijn, denkt hij.
m1
Al snel komt hij de oude vrouw op het spoor. In haar armen heeft ze twee bundeltjes vastgeklemd. Agent Pak en zijn collega proberen de vrouw vragen te stellen, maar ze reageert niet. Ze kan zelfs niet vertellen hoe ze heet, hoe oud ze is, of waar ze woont. Ze wil alleen kwijt dat haar dochter zojuist is bevallen in een ziekenhuis in de buurt. Maar ook de naam van haar dochter weet ze niet. De vrouw is duidelijk dement...
m2
De agenten zorgen dat de vrouw ergens gaat zitten, en Pak gaat op onderzoek uit. De vrouw loopt op slippers. Een aanwijzing dat ze ergens in de buurt woont? Hij maakt een foto van de vrouw en vraagt voorbijgangers of ze haar kennen. De vrouw wil niet mee naar het politibureau, en ze staat niet toe dat de agenten de bundels aanraken die ze bij zich draagt.
m3
Uren later is er eindelijk iemand die de vrouw kan identificeren, en zo komen Pak en zijn collega erachter waar de dochter is bevallen. Ze nemen de oude vrouw mee naar het ziekenhuis. Wanneer de vrouw haar dochter en pasgeboren kleindochter ziet, komt ze eindelijk tot rust. Ze maakt de bundeltjes open...
Dan barsten de politiemannen in huilen uit. Eindelijk begrijpen ze waarom de vrouw zo lang bleef aandringen over haar dochter die net bevallen was, en waarom ze de pakketjes niet wilde loslaten.
m4
In de doeken waren pannen gewikkeld, met zeewiersoep. In Zuid-Korea is het traditie dat jonge moeders deze voedzame soep eten na de bevalling. De oude vrouw wist haar naam niet meer, en kon niet vertellen waar ze woonde, maar zodra ze het nieuws kreeg dat haar dochter was bevallen, was ze vastbesloten om haar de soep te brengen. De liefde voor haar dochter was sterker dan haar vergeetachtigheid.
Dat is hoe ver de liefde van een moeder gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten