Vijf woorden van een vriendelijke Kerstman zorgen ervoor dat dit autistische jongetje zich beter voelt dan ooit

Het is lang niet gemakkelijk om een kind met autisme te hebben… en het is nog lastiger om dat kind te zijn. De maatschappij verwacht namelijk dat kinderen zich op een bepaalde manier gedragen, alleen is een kind met autisme daar simpelweg niet toe in staat.

Niet omdat het ‘slechte kinderen’ zijn, maar omdat ze het gewoon niet kunnen.

Onlangs zorgde een Amerikaanse Kerstman ervoor dat een jongetje met autisme begreep dat hij zich absoluut niet voor zichzelf hoeft te schamen. 

Last Friday, 6-year-old Landon Johnson went to the RiverTown Crossings Mall in Grandville with his family. While there, the boy and his cousins took turns chatting with Santa, sharing their Christmas desires with the jolly old elf.

After telling the man in red he wanted a Wii, a toy dinosaur and a remote control car, Landon hopped off Santa’s lap to rejoin his family. But a few moments later, he raced back to Santa’s side: he’d forgotten to tell him something important.

Wat hij vergeten was is: Landon is autistisch. Hij wilde dat graag aan de Kerstman vertellen omdat hij zich ernstig zorgen maakt. Er zijn namelijk volwassenen die hem steevast vertellen dat hij ‘stout’ is en dat hij zich niet goed gedragen.

Screen Shot 2015-12-11 at 14.55.01

Daarom ging hij terug naar de Kerstman. Landons moeder legt uit:

“De Kerstman zat naast hem en pakte Landon vast bij zijn handen om hem te kalmeren. Toen vroeg de Kerstman aan Landon of het hem dwarszat dat hij autistisch is. Landon zei: ‘Ja, soms.’ Daarop antwoordde de Kerstman dat dit nooit zou moest zijn, en dat hij zich nooit druk moet maken over wie hij is.”

De Kerstman ging verder:

“Je weet dat ik van je houd, en de rendieren, die houden ook van je. Je bent een heel goede jongen. Echt waar: een heel goede jongen.”

Het gebaar van de Kerstman maakte grote indruk op zowel Landon als op zijn moeder. De laatste legt uit:

“Het was echt ongelooflijk mooi om te zien hoe blij Landon werd door zijn gesprek met de Kerstman. Ik kon niet ophouden met huilen.”

Zo zie je maar weer dat Sinterklaas niet de enige oude man is die kinderen blij kan maken. Datzelfde geldt voor zijn neef uit de Noordpool.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.