Vreemde helpt uit zijn huis gezette 90-jarige man om zijn huis terug te kopen

Een goede buur is soms werkelijk beter dan een verre vriend.

Dat blijkt maar weer uit het verhaal over Johnnie Hodges Sr., uit New York. Deze 90-jarige veteraan werd onlangs uit zijn huis gezet. Het was een bijzonder triest moment voor de hoogbejaarde man. Juist op het moment dat hij van de laatste jaren van zijn leven moet kunnen genieten kreeg hij te horen dat hij opeens dakloos was.

Screen Shot 2015-12-05 at 12.12.03

En oh ja ‘bedankt voor je diensten aan het land!’

Johnnie’s dochter, Robin Hodges, legt uit dat haar vader en moeder bijna 60 jaar lang in dezelfde woning woonden toen moeder Flora in 2014 overleed. Daarvoor had zij alzheimer. Omdat ze zo ernstig ziek was had ze Johnnie continu nodig. Hij zorgde voor haar – en nam dus alle kosten en tijd voor zijn rekening. Het gevolg: De maandelijkse hypotheekaflossing werd niet meer gedaan.

Daarom werd Johnnie uiteindelijk uit zijn huis gezet – het huis waar hij en zijn gezin letterlijk 60 jaar in hadden gewoond. Dat gebeurde op 9 juli, dit jaar. 2015 dus. De politie kwam om Johnnie eruit te gooien. Hij weigerde echter mee te werken en vertelde de agenten dat ze hem maar in de boeien moesten slaan. Hij ging namelijk niet vrijwillig met hen mee.

Screen Shot 2015-12-05 at 12.14.21

Zij weigerden dat – omdat ze daar te veel respect voor hadden – maar belden wel ambulancepersoneel. Die kwamen uiteindelijk langs om Johnnie weg te leiden.

Kort voor Johnnie zijn huis uit werd gezet las Greg Elwood een artikel over hem. Greg zegt dat hij onmiddellijk een emotionele band met hem voelde. Daarom besloot hij om een GoFundMe-campagne op te zetten. Toen Yahoo naar de actie linkte werd het doel eindelijk behaald. En dat allemaal dankzij de vrijgevigheid van mensen; individuen die Johnnie nooit ontmoet hadden, maar hem wél wilden helpen.

Screen Shot 2015-12-05 at 12.15.01

Het doel – $110.000 – stelde Johnnie in staat om terug te keren in zijn huis; sterker nog, Johnnie heeft $60.000 extra. Het huis kost namelijk maar $50.000.

Nadat het huis teruggekocht werd voor Johnnie nodigden de oude man en zijn dochter Greg uit. Hij kwam langs en ontmoette Johnnie dan eindelijk in het echt, dit na zijn fantastische gift. Johnnie vertelde Greg dat hij echt bijzonder blij is om weer in zijn huis te wonen. Hij kon het bijna niet geloven toen hem verteld werd dat vreemden het huis teruggekocht hadden en dat hij zich voor de rest van zijn leven geen zorgen meer hoeft te maken over de hypotheek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Mart

  Raar..60 jr hypotheek betalen en nòg niet afbetaald?Dit kan in U.S.A?

  1. LantR.fant

   Dat kan. Ook hier in Nederland. Bijvoorbeeld met een aflossingsvrije hypotheek. Of later nog een lening opgenomen. Of een opeet-constructie, waarbij je besluit om op je oude dag je woning te belenen, zodat je nog wat leuke dingen kunt doen.

   Overigens, als je een huis huurt betaal je ook je leven lang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.