Wat Facebook-baas Mark Zuckerberg doet om de geboorte van zijn dochter te vieren is absoluut SCHOKKEND

Geen categoriedec 02 2015, 10:00
Mark Zuckerberg, mede-oprichter en al een tijdlang officieel de zakelijke leider van Facebook, heeft de geboorte van zijn dochter op unieke wijze gevierd.
Hoe?
Door te beloven dat hij 99% van zijn aandelen in zijn eigen bedrijf gedurende de rest van zijn leven zal weggeven.
Dat komt neer op 45 miljard dollar of 42 miljard euro.
Let wel: we hebben het dus niet over 42 miljoen, maar over 42 miljard. Dat is 42 miljoen met vervolgens nog eens drie nullen erachter.
Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan schrijven dat in een brief aan hun pasgeboren baby, Max.

Zuckerberg and his wife, Priscilla Chan, created the Chan Zuckerberg Initiative. Its mission mimics much of what Zuckerberg and Chan's donations have focused on in the past: personalized learning, curing diseases, and connecting people.

The move is not surprising given that five years ago Zuckerberg signed the "Giving Pledge" — along with other tech billionaires such as Bill Gates — to give away the majority of his wealth.

Wel stelt Zuckerberg er beperkingen aan, in ieder geval wat de eerste drie jaar betreft. Hij belooft dat hij in die drie jaar maximaal 1 miljard dollar aan aandelen weggeeft - dus absoluut niet meer. Dit is vooral prettig voor andere aandeelhouders omdat Zuckerberg de koers van het aandeel flink kan doen dalen door al zijn aandelen in één keer te verkopen.
Zuckerberg en zijn vrouw schrijven in de brief aan Max dat ze er graag voor willen zorgen dat de wereld een beetje beter en mooier is als zij opgroeit. Dat willen ze dus doen door 99% van hun rijkdom weg te geven aan goede doelen; doelen die erop gericht zijn om mensen bij elkaar te brengen, om mensen met een leerprobleem in staat te stellen om toch een goede opleiding te volgen, en natuurlijk stichtingen die op zoek zijn naar geneesmiddelen voor ernstige ziektes.
Wat een geweldige manier om de geboorte van hun dochter te vieren... en wat een ongelooflijke vrijgevigheid. Natuurlijk, er zullen vast mensen zijn die zeggen dat iemand met 43 miljard euro best 42 miljard kan weggeven, maar doe het maar eens als je zo rijk bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten