Zelfs de FBI kon de dader van een vreselijke schietpartij nergens vinden. Vijf jaar later komen twee broers in actie

Niemand had verwacht dat deze zaak ooit nog opgelost zou worden, maar Jarom en Caleb dachten daar heel anders over. 

In 2010 werd het vreedzame Utah, een rustige staat in Amerika, opgeschrikt door een vreselijke schietpartij. Brody Young, parkwachter in het rustieke Dead Horse State Park, ziet een auto die al even stilstaat, en gaat even polshoogte nemen. Hij treft een slapende man aan in de auto. Young maakt de man wakker, en vraagt hem om zijn papieren.

De man geeft hem geen papieren, maar pakt een pistool en schiet Young zonder pardon neer. De parkwachter wordt negen keer geraakt in zijn hele lichaam, maar is nog in staat om een paar keer terug te schieten. Toch kan de schutter vluchten, en jarenlang is hij nergens te bekennen. Young overleeft de schietpartij wonder boven wonder, maar kan helaas niets meer vertellen over waar de crimineel naartoe is gevlucht. Zelfs de FBI kan de crimineel nergens vinden, en looft uiteindelijk een premie van 30.000 dollar uit voor degene die de verdachte, Lance Leeroy Arellano, kan vinden.

Park_Ranger_Shot_Body_Found-0708c

Vijf jaar later lezen Caleb (23) en Jarom (15) over de zaak. Ze vinden het maar een vreemd verhaal dat de verdachte nooit is opgepakt, en besluiten om zelf te gaan zoeken. Ze vermoeden dat de schutter zich ergens had verstopt tussen de bergen in het natuurpark. Caleb en Jarom zijn scouts en kennen de omgeving op hun duimpje. Ze denken dat ze de zaak misschien wel kunnen oplossen.

imrs.php

De broers hadden hun hele kerstvakantie opzij gezet om te zoeken naar de crimineel, maar uiteindelijk bleken ze maar twee dagen nodig te hebben. De tweede dag van hun zoektocht stuiten de twee op een grot met een smalle opening. Direct beseffen ze dat ze beet hebben: bij de ingang van de grot liggen een pistool en een tas munitie.

Verderop in de grot vinden ze nog een tas, en een skelet. Het skelet, zo denken ze, van schutter Arellano. De botten zijn inmiddels opgestuurd naar een DNA-lab voor identificatie, en Caleb en Jarom hopen natuurlijk dat het inderdaad om de gezochte crimineel gaat. De beloning van 30.000 dollar is immers behoorlijk welkom voor een student.

Maar het gaat Caleb niet alleen om het geld. Hij vindt het ook belangrijk dat de neergeschoten parkwachter Young hiermee beter kan verwerken wat hem is overkomen:

“Het is heel bijzonder om iets te vinden waarmee alle betrokken families en de betrokken agenten dit eindelijk kunnen afsluiten. Het is bijzonder, en het voelt goed.”

Ongelooflijk dat twee broers slimmer waren dan de FBI! Hopelijk kunnen ze de beloning snel incasseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. vanhetgoor

    De twee broers zijn niet slimmer dan de FBI, ze hadden meer kennis van zaken over de omgeving. Ik denk dat de FBI ook wel had kunnen bedenken dat die gezochte man is weggelopen van de plaats van de misdaad en dat dit dus ergens in dat natuurpark zou moeten zijn, maar ja, die zijn daar in Amerika soms een beetje groot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.